Pierdołki Dracoriana
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Pokazali mi tylko te małe, ale też nie na sprzedaż. I jeszcze jedno, jakby Ciebie interesowały pręty kwadratowe jakieś 8 x 10, płaskowniki 30 x 3 i okrągłe fi ok. 6 - 8 , a to wszystko długości ok. 3 m. to po prawej od hali około 8 m jest regał z tym szmelcem (kilka ton). I tu uwaga: żeby wsadzić do osobówki, próbowałem zgiąć płaskowniki. Udawało mi się to z problemami, musiałem po nich skakać, tak cholernie twarde, i kiedy już zgiąłem prawie na pół to pękały jak szkło
Piszę o tym, bo chcesz robić noże, a te płaskowniki mogłyby być doskonałym materiałem 
- Dracorian
- forumoholik
O dzięki za info.Mnie koleś też prowadził do prętów ale okazało się że są pustymi w środku rurkami.
To rzeczywiście musi być dobry materiał.A jesli chodzi o narzędzia to niby pod tą całą kupą złomu są jakieś kowalskie akcesoria.Ale ja je zaklepuje
To rzeczywiście musi być dobry materiał.A jesli chodzi o narzędzia to niby pod tą całą kupą złomu są jakieś kowalskie akcesoria.Ale ja je zaklepuje
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Czyli jak pisałem- nie zostawiaj absolutnie niczego ciekawego co znajdziesz, bo drugiej okazji do kupna mieć nie będziesz.bobodar pisze:[Draco, wczoraj grzebiąc w szmelcu słyszałem rozmowę pracowników złomowiska, węszą tylko co dać na tablicę albo allegro. Jeśli coś się trafia, to tylko dlatego, że przeoczyli.
A co do płaskowników- ciekawe co to za stal. Czy węglówka czy może jakaś stopowa.
-
Krzysztof Assman