FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
Witam.Muszę zrobić konstrukcje daszka pod płytę komorową nie wiem czy będzie podwójna czy zwykła.Daszek ma wymiary 200 na 150.Jak myślicie ile trzeba dać poprzeczek tak aby było dobrze i płyta się nie załamywała.Myślałem nad 5 jak na rysunku co 50cm ale czy nie za dużo?wymiary płyt nie mam,ale pewnie standardowo 200x100.Mam zrobić samą konstrukcję. Załączam rysunek.
Drugie pytanie jeżeli płyta będzie mocowana jak na rysunku tam gdzie kropki(wkręty), bez przodu to będzie dobrze?A dlatego tak,żeby przedni profil był w pionie pod rynnę.
Najważniejsze pytanie jak umocować to do ściany na której jest 12cm styropianu i ściana z pustaka żużlowego.Myślałem albo wkleić szpilki fi 14-16 i dać dystanse z rurek żeby daszek się oparł i nie wgniótł się w styropian.Albo dać jakieś stopki z profil przez styropian.Najgorsze ze pewnie pudzie dużo żywicy na taki pustak
Sam daszek będzie przykręcony do ściany i na końcu oparty na słupkach.
Drugie pytanie jeżeli płyta będzie mocowana jak na rysunku tam gdzie kropki(wkręty), bez przodu to będzie dobrze?A dlatego tak,żeby przedni profil był w pionie pod rynnę.
Najważniejsze pytanie jak umocować to do ściany na której jest 12cm styropianu i ściana z pustaka żużlowego.Myślałem albo wkleić szpilki fi 14-16 i dać dystanse z rurek żeby daszek się oparł i nie wgniótł się w styropian.Albo dać jakieś stopki z profil przez styropian.Najgorsze ze pewnie pudzie dużo żywicy na taki pustak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Za dużo, wyrzuć jedną. Jeśli chodzi o mocowanie to myślę, że lepiej wyciąć styropian i wstawić drewniany legar, lub przymocować bezpośrednio do ściany i z powrotem zaklepać dziurę styropianem. Pustak żużlowy to niewdzięczny materiał do mocowania
Dodać podporę jak na rys.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.