Jedną z przyjemności bycia w grupie Forumowiczów jest możliwość oglądani i podziwiania twórczości innych. Jest to też, obok formy opisowej, wspaniałe, wizualne źródło wiedzy dla takich zielonych natek jak ja.
Niestety rozmiary niektórych zdjęć wstawianych na Forum powodują, że aby je oglądnąć, na ich otwarcie potrzeba niekiedy kilkudziesięciu sekund. Można sobie łatwo wyobrazić jak to działa na człeka. Że zacytuję za Panią Minister (z lekką modyfikacją) "Sorry, ale takie mamy ... łącza". Niestety w XXI w. światłowód mnie nie kojarzy się z szybkim szerokopasmowym internetem tylko ze wzwodem w piękny, słoneczny dzień.
A może być lepiej (nie o wzwód chodzi).
Wystarczy, że wielkość fotek nie będzie np. przekraczała 600 - 800 pikseli - i po problemie. Nie ujmie to nic prezentowanych na zdjęciach prac. Nie jestem fachowcem komputerowcem, ale Painta czy Galerię fotografii usługi Windows Live chyba każdy ma, a więc problemu z przeróbką nie powinno być.
Proszę moich słów nie brać jako mędrkowanie. Po prostu ułatwiajmy sobie nawzajem życie
Dziękuję i Wszystkich pozdrawiam