Kowalstwo w rolnictwie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Kowalstwo w rolnictwie
Cześć. Mam małe pytanie . Czy może mi powiedzieć ktoś w jaki sposób jest ostrzony taki talerz ? Oraz jaka musi być temperatura aby utwardzić taka blachę ? https://www.google.pl/search?q=talerze+ ... B450%3B209
Witam, podczepię się pod wątek- kowalstwo w rolnictwie- prosząc o radę…
U mojego przyjaciela- rolnika- w mieszalniku urwało śruby… kłopot polega na tym, że ich wyjęcie jest bardzo trudne- musi nastąpić demontaż prawie całej maszyny- koszt z dojazdem to około 2500zł. Tak jak widzicie na zdjęciu- widać nakrętkę- śruba (może lepiej uściślić to jako bolec) wchodzi w korpus maszyny i ona jest właśnie urwana w mieszalniku (tu: w części niewidocznej). Z góry dojścia właściwie nie ma, od dołu jak widać utrudnione.
Te które udał się usunąć po prostu wypadły lub wyszły bez kłopotu… reszta- w liczbie 4 ani drgnie
Ech! Czasami spawam dla niego, zrobię półkę… Stąd jego prośba do mnie jako fachowca
myślę, że może ktoś z Was pomoże jakimś pomysłem.
Na zdjęciu trzy śruby z którymi jest kłopot, no i jedna, która jest już wymieniona.
Z góry dziękuję!
Miłego dnia
miras
U mojego przyjaciela- rolnika- w mieszalniku urwało śruby… kłopot polega na tym, że ich wyjęcie jest bardzo trudne- musi nastąpić demontaż prawie całej maszyny- koszt z dojazdem to około 2500zł. Tak jak widzicie na zdjęciu- widać nakrętkę- śruba (może lepiej uściślić to jako bolec) wchodzi w korpus maszyny i ona jest właśnie urwana w mieszalniku (tu: w części niewidocznej). Z góry dojścia właściwie nie ma, od dołu jak widać utrudnione.
Te które udał się usunąć po prostu wypadły lub wyszły bez kłopotu… reszta- w liczbie 4 ani drgnie
Ech! Czasami spawam dla niego, zrobię półkę… Stąd jego prośba do mnie jako fachowca
Na zdjęciu trzy śruby z którymi jest kłopot, no i jedna, która jest już wymieniona.
Z góry dziękuję!
Miłego dnia
miras
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to coś takiego http://www.sklep-grene.pl/product_info. ... 5fd83ebbbc
kitus8, akurat mialem okazje widziec podczas produkcji takich jak to robią wiec talerz wkladasz w tokarke i nozem pod kątem dojezdzasz do krawedzi a tloczyli to na prasach mimosrodowych o nacisku 200 ton bo taka mieli co do nacisku wpadnij na cnc forum i tam zadaj pytanie chlopaki policzą Ci sile tloczenia a wycinanie to najlepiej laserem lub na prasie nie powiedziales jaka ma to byc produkcja jakie ilosci chcesz tego robic ? co do hartowania to niech sie wypowiedza spece od tej obrobki