Obudowa ościeżnicy
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Obudowa ościeżnicy
Witam panowie mam dylemat gdyż mam klienta któremu trzeba zabespieczyć naroża elewacji przy bramach wjazdowych na chale produkcyjna elewacja jest z 10 cm styropianem ochrona ma być zrobiona z kątownika 100x100 i teraz pytanie jak to zamocowac aby spełniało swoją rolę??
Jakieś sugestie??
Dodam ze ma to opasywać cały otwór drzwi na zasadzie nakładki na elewację.
Ja nie mam koncepcji na montarz tego wąsy raczej odpadają bo tynki porobione na gotowo.
Jakieś sugestie??
Dodam ze ma to opasywać cały otwór drzwi na zasadzie nakładki na elewację.
Ja nie mam koncepcji na montarz tego wąsy raczej odpadają bo tynki porobione na gotowo.
-
samwieszkto
To nie jest żadna przerośnięta forma.
To doświadczenie i zdrowy rozsądek.
Jak to jest hala produkcyjna to będą tam wjeżdżały ciężarówki , często z przyczepami , wózki widłowe i różne inne pojazdy. Co jakiś czas ktoś przywali w te narożniki i po jakimś czasie będzie wyglądało jak w miejskich szaletach .
Kątownik 100x100x8 to bardzo dobry wybór.
Odsadź go tak:
W gotowej ramie zrób dziury o średnicy ok. 25mm co jakieś 40-50cm.
Ramę nałóż na otwór i przez te dzury wierć na ukos wiertłem fi 20 na głębokość ok 40cm.
Następnie w wyświetlone dziury wbij na chama pręt zbrojeniowy fi 20 i po wbiciu zespawaj z ramą i oszlifuj tak żeby nie było śladu.
Na koniec zabezpiecz to wszystko podkładem wysokocynkowym i pomaluj.
Następnie weź ukochaną terenówkę inwestora , rozpędź się nią do prędkości jaką poruszają się pojazdy na terenie jego firmy i wjedź centralnie w zamontowaną w ten sposób ościeżnicę.
Jeżeli ościeżnica wyjdzie z tego bez szwanku to ze spokojnym sumieniem zażądaj reszty zapłaty.
Jeżeli natomiast okaże się że to samochód wyjdzie bez szwanku ; będziesz musiał na tak przygotowaną ościeżnicę nałożyć dodatkowo ramę z kątownika 120x120x10 i ponownie zrobić " próbę generalną ".
To doświadczenie i zdrowy rozsądek.
Jak to jest hala produkcyjna to będą tam wjeżdżały ciężarówki , często z przyczepami , wózki widłowe i różne inne pojazdy. Co jakiś czas ktoś przywali w te narożniki i po jakimś czasie będzie wyglądało jak w miejskich szaletach .
Kątownik 100x100x8 to bardzo dobry wybór.
Odsadź go tak:
W gotowej ramie zrób dziury o średnicy ok. 25mm co jakieś 40-50cm.
Ramę nałóż na otwór i przez te dzury wierć na ukos wiertłem fi 20 na głębokość ok 40cm.
Następnie w wyświetlone dziury wbij na chama pręt zbrojeniowy fi 20 i po wbiciu zespawaj z ramą i oszlifuj tak żeby nie było śladu.
Na koniec zabezpiecz to wszystko podkładem wysokocynkowym i pomaluj.
Następnie weź ukochaną terenówkę inwestora , rozpędź się nią do prędkości jaką poruszają się pojazdy na terenie jego firmy i wjedź centralnie w zamontowaną w ten sposób ościeżnicę.
Jeżeli ościeżnica wyjdzie z tego bez szwanku to ze spokojnym sumieniem zażądaj reszty zapłaty.
Jeżeli natomiast okaże się że to samochód wyjdzie bez szwanku ; będziesz musiał na tak przygotowaną ościeżnicę nałożyć dodatkowo ramę z kątownika 120x120x10 i ponownie zrobić " próbę generalną ".
-
samwieszkto