Wyciskanie blaszanych prostokątów.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Wyciskanie blaszanych prostokątów.
Siemacie!
Mam pytanie:
Wie ktoś jak stworzyć "wycinarkę" do blachy?
Potrzebuje zbudować urządzenie które będzie wybijać w 1,5mm blasze prostokąty. Wszystkie mają być takie same, na krawędzi blachy.
Myślałem, żeby zbudować prasę z otworem i wyciskiem, i zwyczajnie wyciskać, ale czy ktoś wie jakie przyłożenie musi mieć taki nacisk i czy to w ogóle zadziała?
Mam pytanie:
Wie ktoś jak stworzyć "wycinarkę" do blachy?
Potrzebuje zbudować urządzenie które będzie wybijać w 1,5mm blasze prostokąty. Wszystkie mają być takie same, na krawędzi blachy.
Myślałem, żeby zbudować prasę z otworem i wyciskiem, i zwyczajnie wyciskać, ale czy ktoś wie jakie przyłożenie musi mieć taki nacisk i czy to w ogóle zadziała?
Ogień płonący w twoim sercu, to i młot myśli w twojej głowie - to najpotężniejsza kuźnia. Świat jest twoim kowadłem.
to ma być coś tego typu:
czy to ma szanse działać? ( wycinać w blasze kształt? )
to ma być jeden i ten sam kształt.
czy to ma szanse działać? ( wycinać w blasze kształt? )
to ma być jeden i ten sam kształt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ogień płonący w twoim sercu, to i młot myśli w twojej głowie - to najpotężniejsza kuźnia. Świat jest twoim kowadłem.
i na jakim odcinku te prostokąty maja byc ? tak to ma mniej wiecej wyglądac jak na tej pacy ?
http://allegro.pl/kaem-paca-zebata-do-g ... 17755.html
http://allegro.pl/kaem-paca-zebata-do-g ... 17755.html
Ostatnio zmieniony 07 paź 2014, 19:22 przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, mam wykonać niski płotek którego barierka ma wyglądać jak taśma filmowa.
Płotek taki 40 cm. nad ziemie, koło trawy.i chodzi mi o wykonanie takiej taśmy tj. wybicie takich kwadracików na rancie.
Płotek taki 40 cm. nad ziemie, koło trawy.i chodzi mi o wykonanie takiej taśmy tj. wybicie takich kwadracików na rancie.