Jakiś czas temu pisałem, że będę robił kuźnię, ale remont domu wziął górę i czasu zabrakło. Aczkolwiek w między czasie udało mi się zbić kawałek betonowej półki, ale o tym zaraz
Postadam budynek gospodarczy o wymiarach (mnie więcej) 12mx4m. Podzielony jest na dwie części w przedniej jest wjazd do garażu z kanałem, a w drugiej(tylnej części jest pomieszczenie w którym wcześniej były króliki i takie tam róźne gospodarcze rzeczy i narzędzia. Była tam w połowie wylana półka betonowa z dość porządnym zbrojeniem. Wykułem tą półkę, i zbrojenie wyciąłem. Samo pomieszczenie ma mniej więcej 4x4m. Wysokość pomieszczenia mniej więcej 2 - 2,5m. Cały gospodarczy ma drugi poziom. Chciałbym tam zrobić mały magazyn, żeby nie tracić miejsca. Budynek jest nieocieplony, ze spadzistym dachem z dwóch stron (przód i tył). Podciągnięty jest prąd aczkolwiek nie załączony. Brak podłączenia wody.
Planuje w kuźni zrobić murowane palenisko z wyciągiem. Chciałbym, żeby to palenisko było w prawym dolnym rogu (na rysunku prawy dolny). Teraz rodzi się pytanie, ponieważ nie jestem ani murarzem ani budowalańcem itd
Czy muszę zadbać o jakieś szczególne rzeczy robiąc kuźnię ?
Popołudniu albo na weekend zrobię zdjęcia w środku (tylko wysprzątam gruz) i wrzucę