Promocja na balustradę - szukam ;)

Sprawy bieżące

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

antii7

Post autor: antii7 » 13 lut 2015, 07:58

rav08 pisze:tralki 14x14
słupki 30x30x3
poręcz 40x20x2
poprzeczki 20x20x2
kolor?w ocynku bez ?

no nie no takiej promocji 100zł za 1mb to ja nawet przyszłemu szwagrowi nie zrobiłem chociaż dałem mu propozycje że mu pomogę zrobić udostępnie sprzęt ale robimy we dwóch ewidentnie nie był zainteresowany stwierdził że woli jeść chleb i szprotki przez miesiąc i mi zapłacić niż pracować ze mną.
Tralki to myślę, że wystarczyły by 12x12. Może się inni wypowiedzą, jakie stosujecie najczęściej. Podejrzewam, że do prawdziwych kutych to 14x14 a do spawanych z gotowców tralki 12x12 sa popularniejsze.
Wcale nie myślałem o cenie 100zł za 1mb tylko o wyższej, bo sam materiał przecież kosztuje.
Do wyceny interesują mnie wszystkie opcje, tj, pospawana na gotowa bez malowania, jednokrotne malowanie podkładem + nawierzchniowa + ewentualny ocynk, cena montażu.

Może przy okazji zapytam, co myślicie o ocynku? Czy to rzeczywiście jest spokój na długie lata?

Awatar użytkownika
Gnom
Kontakt:

Post autor: Gnom » 13 lut 2015, 12:13

Wprawdzie nie zajmuję się "składalnictwem", ale kiedyś miałem z nim troszkę do czynienia i tak na oko, bez liczenia materiałów, mogę powiedzieć, że taka balustrada (z jakąś ozdóbką wspawaną co kawałek) to tak ok. 200-220zł/mb bez malowania i bez montażu. I to by była promocyjna cena :P
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 21:04 przez Gnom, łącznie zmieniany 1 raz.
Demokracja - tyrania większości nad mniejszością.

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 13 lut 2015, 15:35

Wilku raczej ze wzgledu na mój charakter :mrgreen:
takie opcje z wyceną mnie przerażają właśnie siedzisz liczysz z malowaniem bez malowania z ocynkiem bez ocynku z malowaniem i ocynkiem a czas leci później liczysz z materiałem to 14x14 to 12x12 a na koniec nawet czasami dziękuje nie usłysz o robocie nawet nie wspomne.
jak to nasz kolega napisał OCYNK TO APAGE SATANOS fakt że nie rdzewieje później podobno przez 40 lat.Widziałem takie po 200-250 zł nie trzymało sie podłoża wszystkie gluty po spawaniu było widać no bo tarcze i klej montażowy już w takiej cenie nie wchodzi w robote.
Do dziś nie wiem co ludzie mają z tymi prawdziwymi kutymi w takiej prawdziwie kutej materiał nie ma znaczenia tylko technika jaką jest zrobiona przebicia,nitowania,zgrzewania itd.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 13 lut 2015, 16:23

Przy prawdziwie kutej nie rozmawialibyśmy o setkach tylko o tysiącach za mb. .
Kontakt 517355290

graffic

Post autor: graffic » 13 lut 2015, 19:27

.....była nawet taka piosenka (W. Młynarski) - a w treści: "(...) przyjdzie walec i wyrówna, przyjdzie walec i wy ru.... i tu, i tam...(...)" to tak mniej więcej oddaje klimat tego wątku :facepalm:

chłopaki - dogadajcie się (lub nie) na PW - takie gadanie de facto niczego nie wnosi

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 13 lut 2015, 22:12

nikt nikogo ganić nie powinien za to jakie ma ceny widzę to jest jakiś temat tabu nikt nie chce gadać o cenach a właśnie w swoim gronie powinniśmy rozmawiać o tym wprost aby nie było takich sytuacji ze ktoś mówi ze inny zaniża ceny jeśli byśmy rozmawiali o tym otwarcie wtedy każdy by miał porównanie cenowe swoje i kolegów przez co można by trzymać ceny na jakimś przyzwoitym poziomie a nie się czaić ciekawe ile to tamten za tą bramę szarpnął :roll:

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 13 lut 2015, 23:06

graffic pisze:.....była nawet taka piosenka (W. Młynarski) - a w treści: "(...) przyjdzie walec i wyrówna, przyjdzie walec i wy ru.... i tu, i tam...(...)" to tak mniej więcej oddaje klimat tego wątku :facepalm:

chłopaki - dogadajcie się (lub nie) na PW - takie gadanie de facto niczego nie wnosi
Jak by nic nie wnosiło to by nikt tego nie czytał i nie pisał rozmawiamy sobie o dziwo prawie z kulturą i spokojnie :P

Awatar użytkownika
Tom Oldsmith
Kontakt:

Post autor: Tom Oldsmith » 14 lut 2015, 00:18

To ja wam podsune temat, co prawda nie kowalska robota, ale spod moich rasi wyszla, wiem ile potu i nerwow przez niereformowalnego bosiunia wylalem i cene tez zanam.

Jedynie na szyby sie wypiolem i powiedzialem mu co mysle o reszcie wspolpracownikow, o dziwo nie zwolnil mnie :)

Takie jak na zdjeciu, wejsciowe plus przejsciowe do lobby plus trzy pojedyncze.

Stal zwykla , najtansza, niklowana na lustro i matowane na satyne. Listwy przyszybowe i cwiercwalki z mosiadzu. Pizdryki nad drzwiami - odlewy aluminiowe.

Cena za calosc 348 000 $. W sumie oszacowalem to na 5 - 6 miesiecy roboty dla jednego.

Adres 55 Central Park West, Manhattan, New York - Ghostbusters Building

A wy sobie skaczecie do gardel o 100 PLN za metr jakis tam made in castorama czy inny chinczyk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 14 lut 2015, 01:45

Grzesiuk w "Pięć lat kacetu" opisał sytuację gdzie za kradzież 25 dkg "chleba"
z celulozy i mielonych szyszek złodziej był torturowany przez kapo prez kilka godzin
a następne zamordowany przez zmiażdżenie butami gardła.
Współwięźniowie uważali ze było to całkowicie sprawiedliwe.

Widzisz mój drogi- byt określa swiadomość
A zatem człowiek w swoim myśleniu nie jest wolny, lecz zdeterminowany przez otaczające go warunki społeczne i materialne. Tak więc to, co ludzie określają za rzeczywistość, są jej pozorami. Uwarunkowania historyczne i społeczne nie pozwalają ludziom wydobyć się ponad pewne schematy.

Awatar użytkownika
Grzmot

Post autor: Grzmot » 14 lut 2015, 07:02

20 zł za cm spawu

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 14 lut 2015, 08:35

Hehe i za to wszystko was lubie :mrgreen:
Tom u nas pewno za połowe ceny by się dało zrobić i gratis dostał byś z 7 świnek i żuka z pełnym bakiem paliwa :P

Awatar użytkownika
Grzmot

Post autor: Grzmot » 14 lut 2015, 08:58

Tom Oldsmith, to jest ten budynek gdzie swoją siedzibe mieli pogromcy duchów ;) . Czy to tylko zbieg okoliczności ?

Awatar użytkownika
kowmal
Kontakt:

Post autor: kowmal » 14 lut 2015, 09:47

rav08, Ja bym dorzucił ręczne grawerowanie aluminium. :mrgreen:
Właśnie się dowiedziałem,
że za skończoną pracę dostane dopiero w marcu. :facepalm:

Awatar użytkownika
kowmal
Kontakt:

Post autor: kowmal » 14 lut 2015, 11:12

Kuba, by można było w swoim gronie (ludzi zajmujących się wytwarzaniem z żelastwa), rozmawiać o sprawach nurtujących, powinien być dział z weryfikacją czy wewnętrznym zaproszeniem.
Dwukrotnie przekonałem się w rozmowie z ,,Osobą", że jest zorientowana o rozmowach na FK.
Niedobrze. :/

Awatar użytkownika
Tom Oldsmith
Kontakt:

Post autor: Tom Oldsmith » 14 lut 2015, 12:16

Oj Dara, przypuszczalem ze mnie opier... za wtracanie nie w temacie a ty filozoficznie, ale okiej ...

Grafic to nie siedziba tylko zrodlo calego zla :)

A gniezdzili sie z starej remizie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

ODPOWIEDZ

Wróć do „OGŁOSZENIA - announcements”