Gdzie takie ceny ludzie płacą? Mi nie chcą zapłacić 600 pln za metr najprostszej balustrady z kwasówki, a tu piszesz, że minimum (z czarnej stali) to 500 pln? Chyba muszę się przeprowadzić w inne miejsce w Polsce...Arkadi pisze:Po mojemu to normalna cena.Wszystkie wewnętrzne balustrady to minimum 500za metr.Przy gotowcu oczywiście.
Pomoc w wycenie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
W moim przypadku gość odebrałby ode mnie wyrób niemalowany. Może zrobić tak, że policzyć 500 za mb niemalowanego (6,5m da razem 3250) i osobno 500 za montaż. Nie robię balustrad na co dzień, więc nie zrobię tego raz dwa rutynowo. Zajmie mi to dłużej niż fachowcowi - rutyniarzowi. Zakładam, że z 2 tygodnie bym dłubał, a koszty materiałów i w ogóle środków to ok. 1500.
Może jednak ktoś przejmie tego klienta? Normalnie bym odmówił i się nie przejmował, ale to rodzina dobrego znajomego i zależy im bardzo, żeby jeszcze latem się wprowadzić do domu.
Robota (czytaj pieniądz) leży na ulicy
Może jednak ktoś przejmie tego klienta? Normalnie bym odmówił i się nie przejmował, ale to rodzina dobrego znajomego i zależy im bardzo, żeby jeszcze latem się wprowadzić do domu.
Robota (czytaj pieniądz) leży na ulicy
Demokracja - tyrania większości nad mniejszością.
ateem pisze:Gdzie takie ceny ludzie płacą? Mi nie chcą zapłacić 600 pln za metr najprostszej balustrady z kwasówki, a tu piszesz, że minimum (z czarnej stali) to 500 pln? Chyba muszę się przeprowadzić w inne miejsce w Polsce...Arkadi pisze:Po mojemu to normalna cena.Wszystkie wewnętrzne balustrady to minimum 500za metr.Przy gotowcu oczywiście.
U mnie też nie są tacy skorzy do płacenia,ale tych sknerusów odsyłam w buraki..Mam co robić więc nie musze się przed nimi płaszczyć.
Arkadi, myśl sobie co chcesz ale moim skromnym zdaniem, to ty jesteś jak ta krowa, co dużo ryczy, a mało mleka daje. najeżdżasz na wszystkich, samemu nic konkretnego nie pokazując. błyśnij jakąś typowo kowalską robotą a odszczekam, co żem rzekł.
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
Drogi kolego moje wyceny nie mają się do typowych wyrobów kowalskich.Jak widzisz same zapytania nie mają wiele wspólnego z wyrobami kowalskimi powinieneś to zakumac po samych zdjęciach jakie są tu okazywane w zapytanich.Pokaż mi chociaż jeden temat w którym ja na kogoś najechałemJacek-Sz pisze:reneq, Prace Arka możesz obejrzeć na stornie internetowej i mów co chcesz ale mi tam się większość podoba, a skrzynka na listy w formie domku baby jagi dech zapiera.
Jeżeli odpowiadasz na mojego wcześniejszego posta to nie rozumiem skąd złość. Napisałem, że twoje robota bardzo mi się podoba, a domek na listy oglądałem już chyba z piętnaście razy bo on podoba mi się najbardziej, a do tego jest ujmująco urokliwy. Nie napisałem niczego złośliwego, a do twojej wiadomości Arku podam, że twoją stronkę odwiedzałem wiele razy bo jest na co popatrzeć. Alee mi się dostało jednak nie wiem za co?
Najwidoczniej źle określiłem intencje za co przepraszam. 
Jacek ten post odnosi się do mistrza Renega.Jacek-Sz pisze:Jeżeli odpowiadasz na mojego wcześniejszego posta to nie rozumiem skąd złość. Napisałem, że twoje robota bardzo mi się podoba, a domek na listy oglądałem już chyba z piętnaście razy bo on podoba mi się najbardziej, a do tego jest ujmująco urokliwy. Nie napisałem niczego złośliwego, a do twojej wiadomości Arku podam, że twoją stronkę odwiedzałem wiele razy bo jest na co popatrzeć. Alee mi się dostało jednak nie wiem za co?![]()
![]()
Najwidoczniej źle określiłem intencje za co przepraszam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to chyba miało być do mnie. wczoraj zbyt grubo pojechałem, ale to przez to, że sam już nie mogę robić tego co lubię i nie wiem czy kiedykolwiek jeszcze będę mógł i żółć mi się przez to ulewa
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego