Ręką Ariesa wyklepane
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
egojack1
Młotek i kleszcze dopracowane, dopieszczone, wyszlifowane, super!
Breloczek ciekawy, kowalski
. Nie wiem czy się czymś takim zajmujesz, ale myślę, że dobrze by się sprzedawał jako pamiątka na jakichś pokazach kowalskich czy tam gdzieś indziej.
Czy ten karnisz to jest ten sam co go pokazywałeś na swoich filmach, czy tylko taki sam a inny egzemplarz?
Tez obecnie pracuję nad karniszem
.
Breloczek ciekawy, kowalski
Czy ten karnisz to jest ten sam co go pokazywałeś na swoich filmach, czy tylko taki sam a inny egzemplarz?
Tez obecnie pracuję nad karniszem
-
egojack1
Użytkownik (w osobie koleżanki małżonki) musi zdjąć grot i całą resztę, ale jest to dość proste.
Jest jednak inny kłopot. Cały ten zmyślny sposób mocowania karnisza jest praktycznie niewidoczny, bo przysłaniają go zasłony
Namęczyłem się a i tak tej roboty nie widać.... 
Jest jednak inny kłopot. Cały ten zmyślny sposób mocowania karnisza jest praktycznie niewidoczny, bo przysłaniają go zasłony
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
egojack1
Pytałem o to, bo też robię karnisz, i konsultowałem projekt z koleżanką małżonką, chciałem na końcach rurki dać jakiś wymyślny element, ale otrzymałem odpowiedź, że ma to być tak zrobione, aby tasiemki przeszły bez rozbierania czegokolwiek (nawet śrubką nie może być rurka blokowana
). Dlatego porobiłem skromne zaślepki 
Moje groty są niewielkie więc spokojnie tasiemki czy oczka od zasłony przejdą. Jak widać jednak, cała reszta będzie przeszkadzać... Taka konstrukcja... 
Te kobiety....Cytując klasyka ze znanej polskiej komedii "Za babą nie trafisz". Ale przecież i tak wszystko co robimy, to dla nich...
Te kobiety....Cytując klasyka ze znanej polskiej komedii "Za babą nie trafisz". Ale przecież i tak wszystko co robimy, to dla nich...
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
egojack1
Ten ostatni sprzęt to jest przyrząd do rozdrabniania bulw roślin okopowych dla zwierząt (np w jakimś naczyniu wykonuje się nim ruchy dziabiące góra-dół).
Odnośnie blokady zamykania trochę się zdumiałem, że nie zrobiłeś tego odwrotnie, tzn haczyk mogłeś przymocować do drzwi, a w ziemię dać kołek z uchem, bo o zalegający hak przy kołku możesz się potykać
. Ale to tak o ergonomii, kowalsko wyszła to robótka bardzo fajnie
.
Odnośnie blokady zamykania trochę się zdumiałem, że nie zrobiłeś tego odwrotnie, tzn haczyk mogłeś przymocować do drzwi, a w ziemię dać kołek z uchem, bo o zalegający hak przy kołku możesz się potykać
- Katana_Blade
Właśnie odszukałem jak to się prawidłowo nazywa, siekacz do np. buraków, ziemniaków.
Na wsi u rodziców zawsze mówiono na to dziobak, używany najczęściej do siekania ugotowanych ziemniaków dal kur.
Mógłbyś troszkę więcej opisać jak go wykonałeś, ponieważ prosta rzecz ale ładnie i estetycznie wykonana lepiej niż nowe do kupienia wygląda według mnie. Może jak zrobię palenisko to dążył będę aby coś takiego w wolnej chwili spróbować wykonać, normalnie zainspirowałeś mnie
Na wsi u rodziców zawsze mówiono na to dziobak, używany najczęściej do siekania ugotowanych ziemniaków dal kur.
Mógłbyś troszkę więcej opisać jak go wykonałeś, ponieważ prosta rzecz ale ładnie i estetycznie wykonana lepiej niż nowe do kupienia wygląda według mnie. Może jak zrobię palenisko to dążył będę aby coś takiego w wolnej chwili spróbować wykonać, normalnie zainspirowałeś mnie