Może jeszcze jedna impreza kowalska?

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Może jeszcze jedna impreza kowalska?

Post autor: Aries » 13 wrz 2015, 21:33

W głowie mojego znajomego, mającego znajomości z włodarzami świeckiego zamku, zaświtał pomysł, bym zrobił przy okazji różnych imprez zamkowych, pokazy kucia.
Kiedy zacząłem mu opowiadać, że na terenie całego kraju, odbywają się różne imprezy, plenery kowalskie powiedział, że meże by i taką na zamku zrobić.
I w związku z tym moje pytanie, do Was drogie koleżanki i koledzy kowale, czy sądzicie, że kolejna impreza tego typu ma sens. Czy w ferworze walki z codziennością znajdziemy czas na zjechanie się w jedno miejsce i pokazywanie tego pięknego rzemiosła?

Zamek można obejrzeć między innymi tu: http://www.zamekswiecie.pl/

Nie ma jeszcze żadnego zamysłu co do szczegółów imprezy. Na razie tylko luźny pomysł do zastanowienia.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

graffic

Post autor: graffic » 14 wrz 2015, 08:30

Aries

każda impreza jest dobra - jak jest dobra :) - a na poważnie
jako że w tym roku organizowałem właśnie taka imprezę to powiem Ci że trzeba najpierw dobrze kalendarz całoroczny imprez przejrzeć by proponować termin

pozostałem kwestie organizacyjne - to rzecz bardziej możliwości i rozmachu z jakim się chce coś zrobić

ja bym próbował jeśli chcesz się pobawić :)

kwestia uczestników ? no cóż - to zależy od siły argumentów, albo od argumentu siły :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”