Nożyki
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Za mną wszystko co najgorsze z tą głownią do szabli, zahartowana, nic nie popękało, były lekkie odkształcenia boczne, największy banan na piórze ale wszystko zostało naprostowane 
I najbardziej chyba czasochłonny proces wykonywania samej głowni, szlifowanie, dokończyłem na gradacji 1200, jutro wytrawię głownię zapewne i pokażę wzór
Nagrałem także filmik po gradacji 300 ukazujący wygląd głowni z bliska oraz test ugięcia i sprężystości głowni:
https://www.youtube.com/watch?v=9v2qUXkJpTA
A tutaj 2 zdjęcia w stanie obecnym:
Pozdrawiam
I najbardziej chyba czasochłonny proces wykonywania samej głowni, szlifowanie, dokończyłem na gradacji 1200, jutro wytrawię głownię zapewne i pokażę wzór
Nagrałem także filmik po gradacji 300 ukazujący wygląd głowni z bliska oraz test ugięcia i sprężystości głowni:
https://www.youtube.com/watch?v=9v2qUXkJpTA
A tutaj 2 zdjęcia w stanie obecnym:
Pozdrawiam
Wzór jest jak dla mnie troche zbyt gęsty, przy następnej głowni dam 150 warstw zapewne 
Okazało się za wybrałem zbyt małej śrendicy pręt do szlifowania zbrocza i przy graniach zostały niezeszlifowane drobne rysy po taśmówce które się wytrawiły i będe musiał zeszlifować je wszystkie i wytrawić zbrocza na nowo
No nic, człowiek się uczy na błędach.
A teraz będzie chwile przerwy od projektu, musze się zabrać za zlecenia
Okazało się za wybrałem zbyt małej śrendicy pręt do szlifowania zbrocza i przy graniach zostały niezeszlifowane drobne rysy po taśmówce które się wytrawiły i będe musiał zeszlifować je wszystkie i wytrawić zbrocza na nowo
A teraz będzie chwile przerwy od projektu, musze się zabrać za zlecenia
- Grzegorz K.
- Administrator
-
graffic
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator