Mam pytanie , dotyczące młotkowania płaskownika .Jako ,że nie posiadam swojego młota ani maszyny do fakturowania a więc nie mam możliwości samodzielnego wykonania takiego płaskownika , mam pytanie. Orientuje się ktoś z kolegów , czy istnieje możliwość zakupu płaskownika młotkowanego 40x6 lub 8, ewentualnie 50x6 lub 8 o wzorze zebra , coś podobnego do tego :
http://allegro.pl/plaskownik-mlotkowany ... 05434.html
......ale musi być wzór obustronny. Będę potrzebował około 60 m/b takiego płaskownika, może ktoś coś wie na ten temat lub sam takie wykonuje ?
płaskownik młotkowany zebra
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Re: płaskownik młotkowany zebra
Oferta z allegro jest nieaktualna, więc nie wiemy co Ci potrzeba.
Kontakt 517355290
BANAN ja tą ofertę z allegro wkleiłem tylko poglądowo , aby było widać o jaki mi wzór faktury na płaskowniku chodzi.Ten wzór nazywa się chyba "zebra".Potrzebuje płaskowniki o takim wzorze ,ale żeby miały zrobione młotkowanie z obydwu stron, bo te na hurtowniach mają tylko z jednej strony.
jammo
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Pogadaj z koleżanką, która chce sprzedać maszyny hebo, może Ci zrobią
Kontakt 517355290
Ależ paskudztwo... I to ktoś pospawa i kowalstwem zowie... 
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Nie no chłopaki, bez jaj, przecież napisałem ,że to nie o ten płaskownik chodzi z allegro ,tylko żeby ktoś zobaczył o jaki kształt młotkowania na płaskowniku chodzi ,nie na długość tylko na szerokość. Wiem jak wygląda młotkowanie ,ale, że potrzebuje dużo tych metrów bieżących, bo prawie 60 - 70 mb z czego mogłoby być około 20-22 mb obustronnie, więc ręczna robota raczej nie wchodzi w grę a młota swojego nie mam , dlatego pytam.Czasem ktoś z chłopaków na forum może robi takie usługi , albo może mieć jakąś maszynę i kamienie do niej z takim wzorem, że wychodzi jak z pod młota , dlatego tu właśnie pytam .Dla jasności , nie potrzebuję tego płaskownika na usługę, tylko u siebie chcę zmieniać ogrodzenie,i myślę przez zimę sobie zrobić bramę i elementy konkretnie chodzi mi o taki

jammo