Chylę czoła waszemu hobby czy zawodowi kowala, jest to sztuka piękna, doceniana jak sądzę przez niewielu.
Na wstępie się wytłumaczę z kilku rzeczy:
1. Nie mam nic wspólnego i mimo szczerych chęci raczej nie będę miał już czasu na głębsze zagłębienie się w tematykę kowalstwa (stolarstwo, malarstwo, żona, syn, praca....)
2. Ponieważ jestem z natury niespokojnym duchem, i nie potrafię zadowolić się gotowymi produktami, a akurat potrzebuję wykonać pewne elementy z mosiądzu, dlatego też szukałem i znalazłem Wasze forum:)
3. Udzielę się zaledwie kilka razy, mam nadzieję, że odnajdę tu odpowiedź na nurtujące mnie problemy:)
4. Wybaczcie podstawowe pytania, jakie będę zadawał.
A teraz, co mnie skłoniło do poszukiwań w tematyce kowalsko - odlewniczej?? Sprawa tak banalna że szok:D
Otóż zrobiłem sobie szafę do przedpokoju i od ponad trzech miesięcy staram się wyszukać zamknięcia do drzwiczek:) Wiecie takie haczyki jak w szkatułkach, na rynku są może trzy typy, potwornie brzydkie, nie spełniające moich oczekiwań. Żona mnie przeklina, bo w kolejce czekają jeszcze do zrobienia również kinkiety, lampy i fronty do łazienki. A zbliżają się święta, więc...
Pozdrawiam:D