witam :)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
witam :)
Witam. Jestem Piotr. Dołączyłem do forum za radą mojego przyszłego (właściwie teraźniejszego) nauczyciela czyli forumowego Banana
Mam 24 lata. Z wykształcenia jestem mechanikiem. Pracuje w sklepie motoryzacyjnym. Mam szeroki wachlarz zainteresowań ale niewiele z nich udaje mi się zgłębić. Kowalstwo ciągnie mnie od dawna. Chciałem już kiedyś pójść na naukę do innego kowala, ale (jak to określił Banan "całe szczęście"
) nie miał nigdy czasu. Teraz mam na tyle dużo wolnego czasu, że mogłem zwrócić się o pomoc w ogarnięciu tego. Zdaje sobie sprawę, że kowalstwo to nie tylko walenie młotem ale też ogrom teorii i praktyki. Będę starał się jak najbardziej zgłębić temat metali i procesów zachodzących w nich podczas obróbki od strony teoretycznej. Pewnie często będę pytać na forum o pomoc w znalezieniu informacji
Najbardziej interesuje mnie kowalstwo średniowieczne. Nie ukrywam, że moim największym marzeniem jest własnoręczne zrobienie szabli husarskiej tradycyjnymi metodami. Nie od razu Kraków zbudowano
, wiem, ale będę dążyć do tego, żeby nabyć wiedzę i umiejętności, które pozwolą mi tego dokonać.
Re: witam :)
Czyli Banan na bezrobociu za lat kilka. Witaj kolego. 
-
egojack1
Witaj i zmień sobie nicka na Uczeń Banana, ale to bardzo zobowiązuje ;-).
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Za kilka lat to Banan będzie co najwyżej na emeryturzeJacek-Sz pisze:Czyli Banan na bezrobociu za lat kilka. Witaj kolego.
Kontakt 517355290
No to chwalić pana bo już myślałem, że będziecie dzielić strefy wpływów.

Janusz, a laski też potrafisz ?BANAN pisze:Pewnie, już mu wolną sobotę w robocie załatwiłem
Cześć Pucek, to Ci się fartło, pozazdrościć
Witaj na forum. Mając takiego nauczyciela jak Banan, to pewnie niewiele będziesz musiał pytać na forum bo na forum, to wszyscy wałaśnie Banana pytają... 
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali