Jak na razie to buduję palenisko moje poprzednie zrobiłem z starego kotła, ale się rozpadło.. ;c pojechałem na złom kupiłem grubą płytę i ceowniki. Zabrałem się za spawanie i wyszło coś takiego.
zamówiłem dmuchawę WP 140 chciałem z sterowaniem, ale zamówiłem bez przez przypadek.

wysokość na 90cm myślę ,że będzie wygodnie pracować przy tym. Nie chciałem robić kotliny myślałem raczej ,że zrobię na równo z blatem w środek będzie wstawiona cegła szamotowa i na boki przyjdą jeszcze burty. w moim poprzednim palenisku miałem podobnie zrobione tylko ,że stało na trzech nogach i w końcu nie wytrzymało. Zdjęć ''kowadła'' nie mam niestety ,mogę co jedynie opisać z czego na razie zrobiłem, a więc znalazłem w warsztanie dwie grube płyty (z 6 cm każda) dokładne wymiary 50x12x20 zespawałem je ze sobą a potem do teownika ,a następnie całe to 'kowadło' postawiłem na pieńku. Jak na razie wystarczy mi ,ale nie ma rogu więc bardzo z tego powodu ubolewam a jak oglądałem kowadła i ich ceny to się za głowe złapałem (mowa o nówkach) znajdę jakieś używane tańsze