Cześć
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
pelamarine
Cześć
Cześć. Mam na imię Adam i mam 23 lata. Kowalstwo zainteresowało mnie kiedy byłem jeszcze nastolatkiem, jednak nie miałem wtedy warunków do rozpoczęcia działań i skończyło się na teoretyzowaniu. Jakiś czas temu coś mnie tknęło i zdałem sobie sprawę z tego, że od tamtego czasu dużo się zmieniło i już czas najwyższy zabrać się za realizację mojego małego, skrytego marzenia. Szybko trafiłem na to forum i od niedawna każdą wolną chwilę spędzam na zgłębianiu wiedzy, którą tutaj zostawiliście. Niemniej dotarłem już do momentu, w którym (jak sądzę) dalsze zagłębianie się w coraz to bardziej skomplikowane techniki nie przyniesie mi wiele korzyści; zakasałem zatem rękawy i wraz z pomocą przyszłego teścia rozpoczęliśmy "budowę" kotliny, której sercem jest bęben hamulcowy od Stara (pozostało zrobić nadmuch i wypełnić dno paleniska gliną - obawiam się, że w tej chwili do zasypania go musiałbym użyć co najmniej 5 kg koksu). Mam też za sobą wycieczkę na okoliczne złomowiska w poszukiwaniu kowadła lub czegoś, co mogłoby je zastąpić. Wycieczkę zakończoną fiaskiem, dzięki czemu wiem już co będę robił w poniedziałek
. Dodam jeszcze że jestem z Łodzi i byłbym wniebowzięty, gdyby w okolicy znalazła się dobra dusza, która pomogłaby mi wykonać pierwsze kroki w stronę nieskończonego świata kowalstwa
.