Cześć

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

pelamarine

Cześć

Post autor: pelamarine » 05 maja 2016, 21:28

Cześć. Mam na imię Adam i mam 23 lata. Kowalstwo zainteresowało mnie kiedy byłem jeszcze nastolatkiem, jednak nie miałem wtedy warunków do rozpoczęcia działań i skończyło się na teoretyzowaniu. Jakiś czas temu coś mnie tknęło i zdałem sobie sprawę z tego, że od tamtego czasu dużo się zmieniło i już czas najwyższy zabrać się za realizację mojego małego, skrytego marzenia. Szybko trafiłem na to forum i od niedawna każdą wolną chwilę spędzam na zgłębianiu wiedzy, którą tutaj zostawiliście. Niemniej dotarłem już do momentu, w którym (jak sądzę) dalsze zagłębianie się w coraz to bardziej skomplikowane techniki nie przyniesie mi wiele korzyści; zakasałem zatem rękawy i wraz z pomocą przyszłego teścia rozpoczęliśmy "budowę" kotliny, której sercem jest bęben hamulcowy od Stara (pozostało zrobić nadmuch i wypełnić dno paleniska gliną - obawiam się, że w tej chwili do zasypania go musiałbym użyć co najmniej 5 kg koksu). Mam też za sobą wycieczkę na okoliczne złomowiska w poszukiwaniu kowadła lub czegoś, co mogłoby je zastąpić. Wycieczkę zakończoną fiaskiem, dzięki czemu wiem już co będę robił w poniedziałek ;). Dodam jeszcze że jestem z Łodzi i byłbym wniebowzięty, gdyby w okolicy znalazła się dobra dusza, która pomogłaby mi wykonać pierwsze kroki w stronę nieskończonego świata kowalstwa :).

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Re: Cześć

Post autor: bey » 05 maja 2016, 21:31

:P
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
blob

Post autor: blob » 05 maja 2016, 21:56

Witaj
blob

Awatar użytkownika
Dracorian
forumoholik

Post autor: Dracorian » 05 maja 2016, 22:12

Witaj ;)
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz

mori_5

Post autor: mori_5 » 06 maja 2016, 08:22

Siemka :D

graffic

Post autor: graffic » 06 maja 2016, 08:34

ktoś tam z Łodzi i okolic pałęta się po forum :) - witamy i miłej zabawy !

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”