Swołowo 2016 5-7 sierpnia
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
egojack1
Re: Swołowo 2016
Jeśli chodzi o rzeźbę biorąc pod uwagę nasze możliwości czasowe, wyposażeniowe i to, że warunki będą polowe w mojej ocenie w grę wchodzi tylko rzeźba coś w tym typie jak w linku, czyli tylko zarys z ewentualnym skromnym wypełnieniem, za to zrobiona po kowalsku, bo to plener kowalski a nie spawalniczy. Link do spotkania kowali, gdzie zrobiono coś takowego. Ja widział bym tę figurę znacznie większą. Przy okazji zwróćcie uwagę za ile ten konik był do sprzedania.
http://www.hallowellco.com/Buffalo%20Bill%20demo.htm
http://www.hallowellco.com/Buffalo%20Bill%20demo.htm
- Grzegorz K.
- Administrator
Bardzo dobra koncepcja. Ma też tę zaletę, że cały projekt można podzielić na elementy - każdy może zrobić jeden element (ważna będzie dokładność by całość złożyć do kupy...). Teraz tylko projekt.........
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
egojack1
Jeszcze przed projektem powinniśmy ustalić co tak naprawdę chcemy zrobić, co to ma być, co wyrażać itd. Jakieś propozycje, potem może ankieta?
Gdzieś tam po głowie chodzi mi pomysł rzeźby kowala naturalnej wielkości. Taka rzeźba podkreśliłaby charakter miejsca w którym się spotykamy.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
- Dracorian
- forumoholik
Jest to niepewne,ale jako,że tato ma wtedy urlop to może również wpadnę 
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Do kiedy trza się określić na 100 pro ? Mam chęci, ale nie wiem jak to wyjdzie...
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Magda ma pomysł na plakat..
Jak w tamtym roku.. 
-
graffic
jak cos mogę zrobić jakiś plakat - ale dopiero w lipcu
przydałby się tylko jakiś light motive
przydałby się tylko jakiś light motive
Na tylu chłopa taki konik to nie zaszalejemy..Może coś jeszcze zrobimy..?
- Grzegorz K.
- Administrator
Panowie myślę że nie ma co robić ankiety i głosowania tylko wścisłym gronie należy podjąć autorytarnie decyzję
A konkurs na plakat fajna sprawa. Do wygrania honor i flaszka 

A że tak zapytam - mimo niewielkiego stażu na forum można się pojawić na zasadzie "przynieś, wynieś, pozmiataj, kaj leziesz z tym młotkiem?!" ?:)
work until you no longer have to introduce yourself
O plakacie
Dwa lata temu Kocur zrobiła pięć czy cztery projekty, wybrano ponoć najsłabszy. Może da się wykorzystać któryś z niewykorzystanych, pozmieniać daty i gotowe. Swołowskie plakaty służą mi do ozdoby w chałupie a przez dwa ostatnie lata był ten sam i już mi się opatrzył.Chce inny!
Dwa lata temu Kocur zrobiła pięć czy cztery projekty, wybrano ponoć najsłabszy. Może da się wykorzystać któryś z niewykorzystanych, pozmieniać daty i gotowe. Swołowskie plakaty służą mi do ozdoby w chałupie a przez dwa ostatnie lata był ten sam i już mi się opatrzył.Chce inny!
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"
Ja to choć przez cały dzień bym się chętnie pogapił...Gunnar pisze:A że tak zapytam - mimo niewielkiego stażu na forum można się pojawić na zasadzie "przynieś, wynieś, pozmiataj, kaj leziesz z tym młotkiem?!" ?:)
Więc dołączam się do pytania Gunnara.
-
egojack1
Jak przyjedziesz, to raczej nie będziesz się gapił, lecz otrzymasz 10kg młot, krótki instruktaż jak nim bić i będziesz z kimś robił za pomocnika.