Interesuje mnie tworzenie broni białej, na początek noże a potem może coś większego, interesują mnie też stare techniki wytopu i przeróbki metali łącznie z wytopem damastu. Chwilowo to raczej hobbystycznie się będę bawił w kowalstwo ale w przyszłości kto wie czy wielkiego biznesu nie otworze
Witam
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam
Witam , w sumie już jeden post napisałem i się w nim po trochu przedstawiłem ale i tak napisze tu
Na imię mam Bartek i mieszkam w okolicach Jasła, kowalstwem zainteresowałem się na studiach (inż. materiałowa, specjalność: inżynieria spajania), tak wiec teorie ogarniam ale z praktyką gorzej
ostatnio powoli zaczynam kompletować narzędzia i maszyny potrzebne do zabawy w tym temacie, kowadełko z szyny kolejowej jest, piecyk na ukończeniu, młotki szlifierka, wiertarka jest i tylko miejsca dobrego do kucia nie ma pomimo mieszkania na wsi.
Interesuje mnie tworzenie broni białej, na początek noże a potem może coś większego, interesują mnie też stare techniki wytopu i przeróbki metali łącznie z wytopem damastu. Chwilowo to raczej hobbystycznie się będę bawił w kowalstwo ale w przyszłości kto wie czy wielkiego biznesu nie otworze