ścianka działowa, drzwi, okna
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: ścianka działowa, drzwi, okna
Odmówiłem. Nie mam czasu. Zanim założyłem firmę bałem się czy będą zamówienia, ale teraz nie mam czasu zajrzeć na FK. Biorę już zlecenia na następny rok,
ale większość to "nowoczesne ogrodzenia".
Darek999
no to gratulacje. Powinieneś się cieszyć. Ale rada jest taka
nie zatrzymuje się przed jakimś progiem tylko ciśnij w górę
mówiąc po ludzku, nie odrzucaj zleceń tylko dlatego że się nie wyrabiasz. Jak masz więcej zleceń, to powiększ pomieszczenie, dokup sprzętu, zatrudnij ludzi i rozwijaj się. Jakbyś prześledził historię wielkich firm, to sporo z nich zaczynało w garażu.
Jeśli będziesz miał opory by zweiększyć działalność, to zawsze będziesz odrzucał roboty i robił wszystko własnymi siłami
nie zatrzymuje się przed jakimś progiem tylko ciśnij w górę
mówiąc po ludzku, nie odrzucaj zleceń tylko dlatego że się nie wyrabiasz. Jak masz więcej zleceń, to powiększ pomieszczenie, dokup sprzętu, zatrudnij ludzi i rozwijaj się. Jakbyś prześledził historię wielkich firm, to sporo z nich zaczynało w garażu.
Jeśli będziesz miał opory by zweiększyć działalność, to zawsze będziesz odrzucał roboty i robił wszystko własnymi siłami
Nie sztuką jest nabrać zleceń i je dodawać po terminie, a co do rozwijania to cały czas to robię. Maszyn i narzędzi coraz więcej, warsztat na wiosnę też powiększamy, gożej z ludźmi do pomocy, ale damy radę.
Darek999
-
graffic
... takie podziały to ostatnio dość popularny trend a arch. wnętrz...
Prawa autorskie mam tam, gdzie kolonoskop zaczyna swą drogę.lolek69 pisze:a kopiowaniem i prawami autorskimi to jest duży kłopot
Nie ma takich kłopotów, których się nie da przeskoczyć. Wal o co idzie, to pomyślimy coby lekko było. Nie mówię, że się uda, ale może ?lolek69 pisze: pomysł spróbuję zrealizować choć jest tam jeden kłopot ale może uda się go jakoś przeskoczyć
Zresztą przyglądając się ponownie rysunkowi też widzę pewien problem, który może powstać już po montażu. Chodzi o to, że prawa strona konstrukcji jest sztywna dzięki profilom, natomiast jak zachowywałoby się lico (po złożeniu całości) pomiędzy punktami mocowania, które przewidziałem tylko w miejscu krzyżowania się profili i w narożnikach. czy to nie za mało, czy odcinki (lica) pomiędzy punktami nie będą falować się.
wiesz co? głównie chodzi mi o to że szyba miałaby powiedzmy 5 mm a najwęższy profil, który byłby dookoła szyby ma chyba 10 mm więc po złożeniu zostałoby 5 mm luzu 
należałoby zastosować szyby zespolone jak w oknach pcv
tak, to byłoby fajne rozwiązane, jednak takie szyby sprawdzają się w drzwiach do sklepu, a przy takich klientka ŻĄDA szyby zbrojonej i na tym jej zależy.yyaarroo pisze:należałoby zastosować szyby zespolone jak w oknach pcv
-
graffic
szyba zbrojona ??? w pomieszczeniu ??
mogę zrozumieć szkło hartowane lub klejone (warstwowe) - ale po co zbrojone (szkło zbrojone jest z siatką stalową)
mogę zrozumieć szkło hartowane lub klejone (warstwowe) - ale po co zbrojone (szkło zbrojone jest z siatką stalową)
Lolek, żebyśmy mieli tylko takie problemylolek69 pisze:wiesz co? głównie chodzi mi o to że szyba miałaby powiedzmy 5 mm a najwęższy profil, który byłby dookoła szyby ma chyba 10 mm więc po złożeniu zostałoby 5 mm luzu
Darku jeżeli linka zamieszczasz dla rozjaśnienia sytuacji to ani Banan, ani Graffic wszechmogący
nic ci nie zrobią. 
cześć
dzięki za dobre chęci
jakby się zastanowić to faktycznie nie są jakieś wielkie problemy, no ale są
może jeszcze wyjaśnię jedną rzecz. Otóż baba ta chce żeby szyba była ciasno wewnątrz profila, chyba nie umiem bardziej tego wyjaśnić
to jest do domu kogoś zwariowanego i uszczelki czy cokolwiek co kojarzy się z masową produkcją jest niemile widziane, ale też chcą żebym to zrobił jak z maszyny cnc, ufff
nie wiem jak to wyjaśnić
suma summarum twój rysunek jest bardzo bliski ideału i w tym kierunku będę główkował
dzięki za dobre chęci
jakby się zastanowić to faktycznie nie są jakieś wielkie problemy, no ale są
może jeszcze wyjaśnię jedną rzecz. Otóż baba ta chce żeby szyba była ciasno wewnątrz profila, chyba nie umiem bardziej tego wyjaśnić
to jest do domu kogoś zwariowanego i uszczelki czy cokolwiek co kojarzy się z masową produkcją jest niemile widziane, ale też chcą żebym to zrobił jak z maszyny cnc, ufff
nie wiem jak to wyjaśnić
suma summarum twój rysunek jest bardzo bliski ideału i w tym kierunku będę główkował
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
a nie mógłbyś uszczelnień z miękkiego ołowiu zrobić? Taśmę ołowianą, ale nie samoprzylepną, można kupić spokojnie w necie. Dzięki temu odpadnie problem uszczelki i "masowości" rozwiązania.
no takie coś nawet nie przeszło mi przez myśl. warto się temu przyjrzeć. dzięki za podpowiedź