Moje palenisko ma możliwość otwarcia:
- dużego tylnego dekla, przewidzianego do wymiany maty jak i do ewentualnego wkładania dużych detali, tygla itp (tego dekla jeszcze nie otwierałem).
-małego dekielka w tym dużym deklu, o który zapewne pytasz, i ten otwierałem wielokrotnie na potrzeby długich a wąskich detali. Mata ani cyrkon w tym otwieraniu nie przeszkadza, albowiem wyciąłem w nich ostrym nożem okienko, rodzaj korka, który odtykam przy otwieraniu a zatykam przy zamykaniu dekielka.
Palenisko gazowe egojacka - relacja z budowy.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Palenisko gazowe egojacka - relacja z budowy.
Właśnie o to mi chodziło, na zdjęciach nie było widać że jest tam wycięty korek-małego dekielka w tym dużym deklu, o który zapewne pytasz, i ten otwierałem wielokrotnie na potrzeby długich a wąskich detali. Mata ani cyrkon w tym otwieraniu nie przeszkadza, albowiem wyciąłem w nich ostrym nożem okienko, rodzaj korka, który odtykam przy otwieraniu a zatykam przy zamykaniu dekielka.
Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź
W temacie kowalstwa jestem zielony jak trawa w lecie, ale strasznie zaczęło mnie interesować i przymierzam się do budowy piecyka taki jak twój gdyż ogromnie mi się spodobał
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Hokto, nie to żebym był upierdliwy, ale zgodnie z naszym regulaminem wypadałoby się wpierw w stosownym dziale przedstawić zanim zacznie się aktywnie brać udział w forum.Przepraszam adminów za wtrącanie się w nie moje kompetencje, ale tak mi się zauważyło 
Po ostatniej uwadze Banana ochota na zwracanie uwagi w kwestii przedstawiania się przeszła mi, więc Habeer czyń tę powinność.
Bardzo przepraszam, po trzeciej zmianie człowiek kompletnie nie myśli a już na pewno nie zagląda na regulaminHokto, nie to żebym był upierdliwy, ale zgodnie z naszym regulaminem wypadałoby się wpierw w stosownym dziale przedstawić zanim zacznie się aktywnie brać udział w forum.Przepraszam adminów za wtrącanie się w nie moje kompetencje, ale tak mi się zauważyło
Stosowny wpis został już umieszczony w dziale "PRZEDSTAW SIĘ - say hello"