Re: Furtka w bramie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Ja bym dał jeden siłownik, zrobił krótką furtkę i pod bramą zamontował sporych rozmiarów profil i od bramy do furtki puściłbym cięgno. Otwierając bramę, furteczka otwierałaby się razem z nią i przy odrobinie główkowania również sama furteczka otwierała by się niezależnie od bramy. Aczkolwiek patent na mocną głowę.
Patrz jest mnóstwo, a ja własnie mnóstwo zdjęć zobaczyłem w necie i nie spotkałem takiego rozwiązania. Może masz namiar na zdjęcia tego rozwiązania to jest obecnie dla mnie bardzo ważne, chciałbym to zobaczyć jak to jest rozwiązane
Masz rację imienniku patent niespotykany i nie wiem czy sprawdzony
Pełna profeska gratuluję
Niestety namiarów nie podam ponieważ takie patenty powstają w głowie na bieżąco. Ogólnie to nie sądzę by pomysł był skomplikowanym rozwiązaniem. Dodam, że klamka mogłaby rozblokowywać mechanizm zespolenia między cięgnem, a furtką. Ogólnie masz pomysł i myślę, że bez większego problemu obrócisz go w czyn.
Moim zdaniem to za bardzo kombinujecie.
Silownik z jednej strony otwiera skrzydlo z furtka a z drugiej to bez furtki
jak brama zamknieta to furtke otwiera sie z klamki.
Nie wiem w czym tu problem.
Brama z painta
Silownik z jednej strony otwiera skrzydlo z furtka a z drugiej to bez furtki
jak brama zamknieta to furtke otwiera sie z klamki.
Nie wiem w czym tu problem.
Brama z painta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Dara więcej szczegółów modelki proszę, może przerzucę się z handlu na produkcję 
Eee,jak na moj gust ma za krotkie nogi.
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
ch_j tam z torami, ważne jaki peron jest 
Brawo Jacek-Sz, cięgno z bramy ma furtkę tylko popychać w kierunku otwarcia, a sama furtka musi być zamykana sprężyną 
Lepsze jest wrogiem dobrego
Sorki beyu ja tego nie ogarniam
Zawsze powtarzam, że Jacki to zdolne chłopaki i pewnie nasz imiennik temat ogarnie, a jak to zrobi to już historia oceni.
Sprężyna to prosty i chyba najlepszy patent. 
prosty zawias sprezynowy zalatwia sprawe.
Szukajcie a znajdziecie wpadł mi dzisiaj w rękę stary zaginiony nosnik jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem zdjęcie bramy zrobione gdzie chyba w Polsce nie pamiętam. Ciekawe czy wymyslimy lepszy projekt dla mnie.Gdzies w głowie utkwiło mi to zdjęcie bo to co narysowałem odręcznie to gorsza kopia.
A mam chyba jeszcze jeden pomysł ale chyba skazany na niepowodzenie jak naszkicuję to wstawię
A mam chyba jeszcze jeden pomysł ale chyba skazany na niepowodzenie jak naszkicuję to wstawię
Już nabazgrałem. o tyle ten projekt bym wolał ponieważ można wtedy zrobić bramę wysokoci powiedzmy 170 cm lub trochę niższą, szerokosć skrzydła 180cm, szerokoć furtki 80cm, ale najważniejsze pytanie brzmi, czy te dwa kształtowniki (pomalowałem je na niebiesko) wytrzymają bez elementu łączącego górę (obawiam się że nie)
.Dlatego proszę o pomoc. Dzięki :facepalm:Kształtownik 40x40x3