Cześć.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Re: Cześć.
Cześć 
Cześć 

No i co dalej z tym fantem ?kemot76 pisze:/.../W internecie poszukiwałem informacji o stali damasceńskiej i tak "po nitce do kłębka" trafiłem na to forum.
- Dracorian
- forumoholik
Cześć
Zachęcam abyś samodzielnie zrobił ją
Zachęcam abyś samodzielnie zrobił ją
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
No właśnie jakiś chochlik w głowie krzyczy "Zrób coś", ale do tego droga jeszcze daleka. Na razie poznaje temat kowalstwa od strony czysto teoretycznej, ale czytając forum nabieram coraz większej ochoty ażeby spróbować również w praktyce tego rzemiosła.Bobodar pisze:Cześć
No i co dalej z tym fantem ?kemot76 pisze:/.../W internecie poszukiwałem informacji o stali damasceńskiej i tak "po nitce do kłębka" trafiłem na to forum.
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
wybierz się Kemot na spotkanie w Kuźni Kurpiowskiej, szybciej bakcyla połkniesz 
Hejka 
Jak masz czterdziechę tzn. syndrom wieku średniego
- powiem nie czekaj - kowalstwo jest dla Ciebie - ogień, pot i mnóstwo pukania
Faceci to lubią
A jak będzie Ci mało pukania to namawiam na bzykanie (pszczelarstwo). Osobiście sam zajmuje się dodatkowo też "kurestwem" posiadając kilkanaście kur
Jak masz czterdziechę tzn. syndrom wieku średniego
A jak będzie Ci mało pukania to namawiam na bzykanie (pszczelarstwo). Osobiście sam zajmuje się dodatkowo też "kurestwem" posiadając kilkanaście kur
Witaj kolego. Odnośnie stukania to kilka dni temu zatrzymałem się przed domem znajomego, który poprosił mnie o przysługę polegającą na przekuciu ( fakturowaniu rur). Przed domem stała małżonka ów kolegi i poprosiłem by mąż zgłosił się do mnie w sprawie stukania wspomnianych elementów. Określenia fakturowanie nie użyłem ponieważ kibitka nie zrozumiałaby o czym mówię. Niestety nie zaznajomiona z tematem babeczka z pewnym oburzeniem odpowiedziała, że jej mąż to ma stukanie w domu i nie pamięta by w tej kwestii jakkolwiek narzekał.