Witajcie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witajcie
Witam wszystkich kolegów. Mam na imię Darek mam 27 lat, pochodzę z Tarnowa obecnie mieszkam w okolicach Łódzi. Od paru lat interesuje się husaria , oczywiście Był u jakieś próby budowy zbroi itd niestety praca i niedokończony projekt został w Tarnowie. Obecnie mam trochę czasu i planuje zorganizowac sobie w piwnicy w bloku niestety mały warsztacik platnerski . Nie jest to szczyt marzeń Ale lepsze to niz nic. Swoją przygodę z kowalstwem zrazilem sie od młodych lat, w mojej miejscowości było stado ogierów klikowa w którym to była kuźnia w której wykonywano podkowy dla koni. Zawsze mnie to interesowało, nieraz na kawalku szyny robilo się z gwozdzi nozyki i groty do strzal "dostało się nieraz wpierdziel za te gwoździe; ) ". Obecnie kompletuje narzędzia mlotki itd aby wykonać wkoncu wymarzona zbroję i tu prośba do kolegów którzy taka zbroję robili lub robią o pomoc Ale to będa osobne tematy
jeszcze raz dziekuje za przyjęcie do tak zacnego grona
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Re: Witajcie
Cześć 
Cześć
Cześć 
- Dracorian
- forumoholik
Witaj!
Bacznie będę obserwować twoje temat bo i sam postanowiłem,że kiedyś odtworzę rynsztunek husarski-naszej legendy
Bacznie będę obserwować twoje temat bo i sam postanowiłem,że kiedyś odtworzę rynsztunek husarski-naszej legendy
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Cześć i powodzenia