Kupno piły taśmowej
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Kupno piły taśmowej
Witam kolegów mam zamiar zakupić taką przycinarke taśmową teraz Panowie pytanie jest takie warto czy nie
http://www.metaltechnics.pl/engine/php/store.php?id=12
czekam na wasze opinie Pozdrawiam
http://www.metaltechnics.pl/engine/php/store.php?id=12
czekam na wasze opinie Pozdrawiam
Re: Kupno piły taśmowej
Piła do du.y kupili taka pile u mnie w pracy do ciecia probek w labolatorim, imadlo nie jest przesowane i nie mozna uciac krotkich elementow. Potem musieli kupic polska taka jak stara za 10000 ta jest ok.
blob
Hej, nie jest aż tak zle. U mnie taka piła hula już trzeci rok i nie narzekam. Uważam że za te pieniądze to całkiem przyzwoity sprzęt. Co prawda sztywność konstrukcji nie jest rewelacyjna ale do przeżycia. Wszystko zależy od tego jak będziesz z tej piły korzystał: jeżeli otwierasz krajalnię i zależy Ci na wydajności - to odradzam bo tu szału nie ma, jeżeli natomiast będziesz ciął materiał na własne potrzeby to właściwie z czystym sercem mogę polecać.Precyzja cięcia jest bardzo duża, kąty idealne, właściwie poza sztywnością nie ma się do czego doczepić. Ja na swojej haraczę wszystko: kwas, kolor, czarną- profile i pełny materiał, a jak mnie czas goni to pakuję ile tylko zmieści się między szczękami imadła i daje radę(piła rzecz jasna (: ). Podobno w tych piłach z czasem wysiada siłownik odpowiadający za prędkość opadania ramienia, u mnie na razie działa dobrze, ale być może jeszcze za krótko ją użytkuję. Moja maszynka ma taki sam symbol i wygląd jak ta z linku ale kupiłem ją w innej firmie która ostrzega przed kopiami bo ponoć jest jedynym importerem- nie wiem na ile to prawda, a na ile jakiś chwyt handlowy więc na wszelki wypadek o tym wspominam.
pozdro.
pozdro.
-
bambus1121
Pracuje na takiej już jakiś czas, jedyny minus to brak przesuwania imadła ale nie jest to dla mnie niezbędna funkcja z racji używania jej na naprawdę dużych gabarytach, do krótkich elementów używam innej maszyny, a i przy odblokowywaniu ramienia trzeba uważać na rączkę,składając się, chowa się prawie cała w podstawie co kończy się przytrzaśniętym kciukiem 
-
hollyblood
mam taka w pracy, od kilku lat wymieniamy tylko brzeszczoty, dlatego kupiłem ja do własnego warsztatu. Polecam z czystym sumieniem
Po dużych przemyśleniach kupiłem stilera 712r z obrotową piłą za 4500 pracuje na niej dwa lata sprawuje się dobrze, na produkcję nie polecam przy zakupie radzę omówić dobrze warunki gwarancji.