Noże krzyśka
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- krzysieklup
- Kontakt:
Noże krzyśka
.........
Ostatnio zmieniony 22 lis 2013, 19:18 przez krzysieklup, łącznie zmieniany 3 razy.
No to zaczynam 
1)Coś się nity rozlazły trochę, z czego i jak robiłeś?
2)Masz ostro pofalowane brzegi i powierzchnie, spróbuj następnym razem wziąć kawał stali i papierem owinąć i tym szlifować albo odwrotnie trzeć o zamocowany papier na stole nożem. Wychodzą wtedy idealnie równe powierzchnie
3) trochę za dużo masz nacięć na klindze bo i tak tak daleko kciukiem nie sięgniesz przy struganiu
to chyba tyle z ogólnych, trening czyni mistrza
1)Coś się nity rozlazły trochę, z czego i jak robiłeś?
2)Masz ostro pofalowane brzegi i powierzchnie, spróbuj następnym razem wziąć kawał stali i papierem owinąć i tym szlifować albo odwrotnie trzeć o zamocowany papier na stole nożem. Wychodzą wtedy idealnie równe powierzchnie
3) trochę za dużo masz nacięć na klindze bo i tak tak daleko kciukiem nie sięgniesz przy struganiu
to chyba tyle z ogólnych, trening czyni mistrza
- krzysieklup
- Kontakt:
ogólnie to to jest po prostu nawiercane, maziane klejem po całej powierzchni okładek i w środku nawierconych otworów, wstawiany jest drucik, wszystko wysycha i następnie jest całość zeszlifowywana na równo. Nie nituj bo nie dość, że ładnie nie wygląda to też można zniszczyć okładki. Nie potrzeba też tak trwałego łączenia
a wyrównywanie to mozolna praca ale się opłaca... ja niektóre swoje to pół dnia jedną stronę szlifowałem...
a wyrównywanie to mozolna praca ale się opłaca... ja niektóre swoje to pół dnia jedną stronę szlifowałem...
- krzysieklup
- Kontakt:
-
dara
- krzysieklup
- Kontakt:
- krzysieklup
- Kontakt:
- krzysieklup
- Kontakt:
- krzysieklup
- Kontakt: