W tym temacie będę zamieszczał zdjęcia moich prac. Jestem jeszcze trochę początkujący, ale nakułem już trochę rzeczy. Myślę, że ten temat spodoba się tym bardziej początkującym
zdj1.jpg
Mój miech

Robiony rok temu. 2 deski otoczone skórą. Dmucha całkiem nieźle. Niestety już go za bardzo nie używam bo przerzuciłem się na elektryczność
zdj2.jpg
Moje tymczasowe kowadło oraz kleszcze. Kowadło to ciężki przyczepiony do pieńka stalowy placek owinięty łańcuchem. Całkiem przyjemnie się na nim kuje. Kleszcze wiem, że są tragiczne, jakoś nigdy mi nie wychodzą. Te większe były kute dzisiaj, planuje oszlifować rączki, tak żeby były węższe. Wiem, że powinno się wyciągnąć ale nie mam za bardzo jak.
zdj3.jpg
Kilka bardziej udanych grotów i gwoździ.
zdj4.jpg
2 kszesiwka z pilnika. Chyba nie muszę pisać co i jak

Głęboko hartowane w wodzie.
zdj5.jpg
Włócznie
zdj6.jpg
Szabelka. Wiem, że słaba, ale z nożami dopiero zaczynam. Kuta ze sprężyny (50hs lub hf) Wstępnie oszlifowana. Pozostało ją dokładniej oszlifować, znormalizować, zahartować, odpuścić oraz zrobić rękojeść. Wyżarzanie po kuciu sobie darowałem, po prostu ją powoli chłodziłem.
zdj7.jpg
Ważka oraz mój wisiorek. Widziałem gdzieś taką ważkę tutaj na forum, a że mi się spodobała to postanowiłem samemu taką zrobić

Wisiorek kuty dość dawno, jeszcze za pomocą miecha.
Zdj8.jpg
Młot bojowy, kuty z grubego kawałka pręta. Przebity oraz spęczony na jednym końcu. Mam fajny pomysł jak go oprawić, ale na razie nie mam warunków.
Będę wrzucał na bieżąco zdjęcia postępów, oraz nowych prac

I nie żałujcie wytykać błędów

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.