8 otworów ? - to jakie to ma być wielkie ??? 40x120 cm ??
kujesz ręcznie czy mechanicznie ? - to ważne - jeśli ręcznie - to nie przekujesz na raz więcej niż 30-40 cm - a do tego wystarczy kotlina o wielkości 1/3 z tego co podałem powyżej - jeśli kujesz coś dłuższego - to wystarczy tak skonstruować palenisko - aby był przelot (cos na kształt koryta)
jeśli mechanicznie - to podobnie jak Bobodar - uważam że będziesz palił ogromne ilości koksu / węgla - co nie przełoży się na efekty (i nagrzewnia, i ekonomii, i zasadności w ogóle)
a propos racjonalności - odpowiedz sobie na pytania: czy kuje ręcznie / mechanicznie ? - czy kuje tylko długie rzeczy (np. klingi) czy też elementy przestrzenne, rzeczy duże czy małe, czy mam na tym zarabiać czy jest to zabawa (pytanie o ekonomie de facto) itd. itp.
jeśli ręcznie - konstrukcja za duża
jeśli mechanicznie - to zastanowił bym się na tym czy w ogóle nie zrobić innej konstrukcji paleniska do grzania (np. gazowego)
jeśli rzeczy długie (klingi - podaje to jako przykład, domyślając się że to jest główna intencja takiej "konstrukcji") - to znów zastanowiłbym się nad konstrukcją pieca gazowego, przelotowego (dwustronne drzwi - jak coś długiego grzejesz - to masz na przestrzał - jak coś krótszego - zamykasz jedne drzwi i masz komorę zamknięta z 5 stron)
jeśli kujesz zarobkowo - to taki pomysł na pewno nie jest ekonomiczny (proponuje zmienić konstrukcję)
jeśli tylko się bawisz i masz sporo pieniędzy - zrobił bym to jeszcze większe - zawsze można to użyć jako grill do pieczenia całego wolu (żart

)
ponieważ nie dałeś wymiarów - to ciężko podać parametry wentylatora, brakuje też średnicy otworów dolotowych - jeśli (założenie) - otwory mają 3 cm śr. to na taki otwór przyjąłbym ok 100-200m3 powietrza - z tego wychodzi ok. 800-1600 m3 / godz. (pewnie wybierałbym taki ok 1000-1200 m3) - ale zanim zaczniesz pożądać informacji dot. wentylatora - to daj rysunek z wymiarami bo inaczej to czysta spekulacja jest (pomijam kwestie racjonalności rozwiązania)
druga rzecz - zastanawia mnie - jakąż Ty masz kuźnie mobilna, że nie możesz podgrzać nożyka ??? (może wrzucisz foto), lub czy w ogóle potrafisz uzyskiwać temperaturę na tym sprzęcie (bez złośliwości) - ja mam kuźnie mobilną z paleniskiem małym (ok. 20x30cm) i przepalam blachę / płaskownik 100x10 mm, lub nagrzewam np. sztaby 150x250x20 mm (o pierdołach nie mówię, np. pręty) - za zwyczaj jadę na 1/3 mocy nadmuchu (choć celowo dobrałem większy nadmuch)