Tematy Szekspira
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
szekspir
Tematy Szekspira
Panowie początkujący obrobiłem się z zajęciami na ten "za...ny "rok,jutro zrobimy wieszaki na ALLEGRO które "gonią po 139 zyla zróbmy po 3 może też sprzedamy ...mam pewne osobiste pomysły które wbrew "wszystkim "wam pokaże ,mam nadzieje że pokaże wszysto co umiem by "przetrwać" wsród"ala" kowalstwa-kocham was wszystkich i nie mam tajemnic jak niektórzy!!!Nie są jakieś "wybitne" tylko potparzone " ale widzę ze ten chłam pieknie schodzi ..więc cóz ..nic nie ryzykujemy i nie łudzcie się że czasem zrobimy coś pieknego i rzucą się na to tłumy...musimy miec najpierw kase -pózniej będziemy się cenic to jest własnie -1 zasada..A skoro ostrzezen mam 2 więc koRzystajcie...bo mistrzów tu jest wielu lecz marketing to marketing
..........................mimo że jeszcze nic nie pokazałem jużjest tu prawie 40 "początkujacych" 
Ostatnio zmieniony 23 gru 2010, 00:36 przez szekspir, łącznie zmieniany 1 raz.
-
szekspir
Tutaj na foto pokazuje dwa element wieszaka..prostego jak młotek z pręta kwadrat12x12 utniemy dwa kawałki po 125 cm,zakujemy na koncach dwie zwykłe najzwyklejsze płetwy(rozpłaszczenia) i recznie pięknie na rogu wygniemy "spiralki"...Eski itp nazwy-po zagieciu dadzą długość około 90cm...jutro ich połączymy i powstanie nasz wieszak za przepraszam nie 139 ale 75zł+wysyłka 15(chodzi o allegro)...ostatnie zdjęcie to zdjęcie naszego materiału wyjściowego "podkówek" na szczęście czyli zwykłe surówki dostępne czasem w PODLASKIM lub stare podkowy ze ZŁOMU...ewentualnie płaskownik urzyty na rączki konnego pługa o wymiarach 28x8...nie robimy podkówek z pł 30x6 bo od razu wiadomo że to "sito"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 20:21 przez szekspir, łącznie zmieniany 2 razy.
-
szekspir
Od konca maja do konca lipca wszystkich chętnych zapraszam bowiem w tym okresie zajmuję się tylko Dzieckiem...synkiem Mateuszem...więc chata,kuznia gospodarcze i 1/4 hektara może być wasza
co do wieszaka to chce pokazać jak przyciąc pare zł,bez satysfakcji finansowej nikt w tym zawodzie się nie utrzyma...chyba tylko mając bogatych tatusiów 
- Grzegorz K.
- Administrator
-
szekspir
Dzięki szekspir za tutek
Jak bym myślał zrobić wszystko po kowalsku to jeśli chodzi o uchwyty to można przebić ten poziomy pręt po prostu i dorobić gwoździe duże (tylko raczej takie żeby dało się wkleić w ścianę co? taki jakby nit tylko z jednej strony zaklepany), a poszczególne haczyki i S-ki jak połączyć? Nitem to będzie się majtać na prawo-lewo
chociaż... jak by dobrze dobić... co sądzicie?
-
szekspir
- Grzegorz K.
- Administrator
-
szekspir
Tak ---tylko pomieszały mi się zdjecia,najpierw wrrzucamy do paleniska te ocynkowane na foto,wypali śię ocynk,klepniemy na kowadle jak na 1 foto i już prawie na zimno zgasimy(zaokrąglimy)kanty sześciokąta...bron boże nie spawamy na żywca nakretek jako uchwytów naszego wieszaka itp...(zrobiłem tak z braku podkładek szerokich,które też najlepiej wypalić z ocynku) 
-
dara
"Reklama dzwignią handlu"
Oczywiście dla kowalstwa zarobkowego idealnym rozwiązaniem była by produkcja w ilościach hurtowych
i sprzedaż masówki .
Ot po prostu macie stowarzyszenia załóżcie grupę producencką i z taką grupą gdzie pewnie będą najlepsi kowale w Polsce każda sieć handlowa będzie się liczyć.
Do tego odpowiedni marketing dla klientów indywidualnych i ceny wyrobów idą w górę.
Oczywiście dla kowalstwa zarobkowego idealnym rozwiązaniem była by produkcja w ilościach hurtowych
i sprzedaż masówki .
Ot po prostu macie stowarzyszenia załóżcie grupę producencką i z taką grupą gdzie pewnie będą najlepsi kowale w Polsce każda sieć handlowa będzie się liczyć.
Do tego odpowiedni marketing dla klientów indywidualnych i ceny wyrobów idą w górę.