Tematy Szekspira

Jak się to kuje?

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

szekspir

Tematy Szekspira

Post autor: szekspir » 06 gru 2010, 22:21

Panowie początkujący obrobiłem się z zajęciami na ten "za...ny "rok,jutro zrobimy wieszaki na ALLEGRO które "gonią po 139 zyla zróbmy po 3 może też sprzedamy ...mam pewne osobiste pomysły które wbrew "wszystkim "wam pokaże ,mam nadzieje że pokaże wszysto co umiem by "przetrwać" wsród"ala" kowalstwa-kocham was wszystkich i nie mam tajemnic jak niektórzy!!!Nie są jakieś "wybitne" tylko potparzone " ale widzę ze ten chłam pieknie schodzi ..więc cóz ..nic nie ryzykujemy i nie łudzcie się że czasem zrobimy coś pieknego i rzucą się na to tłumy...musimy miec najpierw kase -pózniej będziemy się cenic to jest własnie -1 zasada..A skoro ostrzezen mam 2 więc koRzystajcie...bo mistrzów tu jest wielu lecz marketing to marketing :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..........................mimo że jeszcze nic nie pokazałem jużjest tu prawie 40 "początkujacych" :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 gru 2010, 00:36 przez szekspir, łącznie zmieniany 1 raz.

szekspir

Post autor: szekspir » 07 gru 2010, 13:56

Tutaj na foto pokazuje dwa element wieszaka..prostego jak młotek z pręta kwadrat12x12 utniemy dwa kawałki po 125 cm,zakujemy na koncach dwie zwykłe najzwyklejsze płetwy(rozpłaszczenia) i recznie pięknie na rogu wygniemy "spiralki"...Eski itp nazwy-po zagieciu dadzą długość około 90cm...jutro ich połączymy i powstanie nasz wieszak za przepraszam nie 139 ale 75zł+wysyłka 15(chodzi o allegro)...ostatnie zdjęcie to zdjęcie naszego materiału wyjściowego "podkówek" na szczęście czyli zwykłe surówki dostępne czasem w PODLASKIM lub stare podkowy ze ZŁOMU...ewentualnie płaskownik urzyty na rączki konnego pługa o wymiarach 28x8...nie robimy podkówek z pł 30x6 bo od razu wiadomo że to "sito"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 20:21 przez szekspir, łącznie zmieniany 2 razy.

Rafal L.
Kontakt:

Post autor: Rafal L. » 07 gru 2010, 15:12

Gratuluje,pomysłu na wieszak wraz z turtotialem .Aby więcej chętnych do robienia turtotriali i przekazywania nauki młodych bezinteresownie.Chętnie bym się załapał na jakieś nauki.

szekspir

Post autor: szekspir » 07 gru 2010, 15:25

Od konca maja do konca lipca wszystkich chętnych zapraszam bowiem w tym okresie zajmuję się tylko Dzieckiem...synkiem Mateuszem...więc chata,kuznia gospodarcze i 1/4 hektara może być wasza :mrgreen: co do wieszaka to chce pokazać jak przyciąc pare zł,bez satysfakcji finansowej nikt w tym zawodzie się nie utrzyma...chyba tylko mając bogatych tatusiów ;)

wacek624
Kontakt:

Post autor: wacek624 » 07 gru 2010, 18:53

Bardzo ciekawie te podkówki i ten wieszak nie sztuka przejąć warsztat tylko sztuką jest od podstaw zrobić i i myśleć żeby było co robić i utrzymać się

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 07 gru 2010, 21:44

Posty przetrzebiłem i do nowego tematu w hydeparku zapodałem. Proszę nie oftopoać bo kęsim będzie.
Obrazek

szekspir

Post autor: szekspir » 08 gru 2010, 18:22

Dzisiaj zapodaje "nasz słynny wieszak"...ja swój sprzedałem już o 12 na żywca i jeszcze zrobiłem WAM foto-pROSZE NIE SUGEROWC SIĘ DUŻĄ CZCIANKĄ BO JAKIŚ KAPS LOCK MI SIĘ WŁĄCZYŁ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 08 gru 2010, 19:13

Za stówke to cudów nie ma co robić.Tylko dla amatora to nie tak prosta sprawa zrobić płetwe zawinąć na rogu.Samo zrobienie pałki na haczyki może być wyzwaniem nawet takie kwadratowe.

Awatar użytkownika
Nomad
Moderator

Post autor: Nomad » 08 gru 2010, 20:03

Bez treningu nie nauczymy się niczego, nie?
Za którymś tam razem się uda, wiadomo, że ciężko jest coś zrobic będąc początkującym za pierwszym podejściem.

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 08 gru 2010, 20:47

Dzięki szekspir za tutek :) Jak bym myślał zrobić wszystko po kowalsku to jeśli chodzi o uchwyty to można przebić ten poziomy pręt po prostu i dorobić gwoździe duże (tylko raczej takie żeby dało się wkleić w ścianę co? taki jakby nit tylko z jednej strony zaklepany), a poszczególne haczyki i S-ki jak połączyć? Nitem to będzie się majtać na prawo-lewo :/ chociaż... jak by dobrze dobić... co sądzicie?
:evil:

szekspir

Post autor: szekspir » 08 gru 2010, 20:59

To zrób mi taki za "stówkę"-kupię go...pewnie że jeszcze toto możemy zdobić w nieskączonośc i wykonac mase operacj "kowalskich " lecz niestety naszym celem jest zarobić(znależdz zadowolonego nabywcę)--pokazuje jeden a czy paliłem sobie ogien z nudów i dla "forum" dla jednego????

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 08 gru 2010, 21:02

no toż napisałem, "jak bym myślał zrobić" JA, SOBIE lub nie za stówkę :P
:evil:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 08 gru 2010, 23:26

nie widzę dokładnie... te nakrętki to do zamocowania na ścianie?
Obrazek

szekspir

Post autor: szekspir » 09 gru 2010, 00:00

Tak ---tylko pomieszały mi się zdjecia,najpierw wrrzucamy do paleniska te ocynkowane na foto,wypali śię ocynk,klepniemy na kowadle jak na 1 foto i już prawie na zimno zgasimy(zaokrąglimy)kanty sześciokąta...bron boże nie spawamy na żywca nakretek jako uchwytów naszego wieszaka itp...(zrobiłem tak z braku podkładek szerokich,które też najlepiej wypalić z ocynku) ;)

dara

Post autor: dara » 09 gru 2010, 07:42

"Reklama dzwignią handlu"
Oczywiście dla kowalstwa zarobkowego idealnym rozwiązaniem była by produkcja w ilościach hurtowych
i sprzedaż masówki .
Ot po prostu macie stowarzyszenia załóżcie grupę producencką i z taką grupą gdzie pewnie będą najlepsi kowale w Polsce każda sieć handlowa będzie się liczyć.
Do tego odpowiedni marketing dla klientów indywidualnych i ceny wyrobów idą w górę.

Zablokowany

Wróć do „KROK PO KROKU - tutorial”