Powitanie

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Rafal L.
Kontakt:

Post autor: Rafal L. » 09 sty 2011, 22:32

Witam serdecznie,jest forumowicz z moich rejonów :)

LordRotflBlade666

Post autor: LordRotflBlade666 » 09 sty 2011, 23:17

Witam wszystkich na forum :)
Zacznę od tego że nie jestem kowalem... Może w najbliższym czasie zgromadzę to co potrzeba. Miałem czasem do czynienia z gorącym żelaztwem klepiąc drobne okucia i wzmocnienia z płaskownika wszystko na własny użytek (bo kowala w promieniu 30 km nie znajdę) :P . Przywędrowałem na forum poszukując pewnych informacji, zawartość forum skłoniła mnie do rejestracji. Niestety to moje 2 konto :/ Poprzednie zostało usunięte przed aktywacją.... Czy nikt tu End'a nie chciał ?

Wybaczcie jakość tego posta (znaki interpunkcyjne itp)

Awatar użytkownika
wszebąd
Kontakt:

Post autor: wszebąd » 09 sty 2011, 23:42

Serdecznie witamy wszystkich nowych Użytkowników

HOWGH

Ps. Piękny skansem macie w Kolbuszowej. :)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 21:12 przez wszebąd, łącznie zmieniany 1 raz.

Prahan

Post autor: Prahan » 17 sty 2011, 14:19

Siemanko wszystkim. Mam na imię Łukasz. Od zawsze lubiłem majsterkować. Uwielbiałem pomagać dziadkowi na działce w różnych naprawach. Wiele się tak nauczyłem, co prawda czynności typowo ślusarskie ale dawały jakies pojęcie o pracy z metalem. Później to czego się od dziadka nauczyłem wykorzystywałem do własnych celów. Na początku były szlifowane noże z miękkiego płaskownika. Nie dawały mi one jednak satysfakcji, gdyż szybko się tępiły i w ogóle miały praktycznie żadna wartość użytkową ;p Kowalstwo zainteresowało mnie jakieś 2 może 3 lata temu. Na początku był węgiel od grilla, wentylator łazienkowy wsadzony w rynne i palenisko obłożone cegłami i ziemią. Prymitywne ale działało. Postawiłem sobie cel, że do wiosny będę miał skompletowany sprzęt kowalski i zacznę działać ;] To chyba tyle o mnie. Niby się rozpisałem a niewiele zawarłem no ale trudno.
Bez młota to nie robota

Awatar użytkownika
hamer

Post autor: hamer » 28 sty 2011, 11:32

Witam szanowne Panie i Panów Kowali.
Mam na imię Sylweriusz, pochodzę z Tarnowa, po wojsku osiadłem w Bielsku-Białej.
Od paru lat spawacz w Mostostalu, częste delegacje budowy.
KOWALSTWO ukryta fascynacja, odkryta w tym roku przez starszego pana,
przechodzącego obok budowy.
Na forum, bo starszy pan spytał, czy jestem kowalem i choroba (tydzień L4),
niektóre działy "od dechy do dechy" :shock: .
Dziękuję, bo czytając forum, poczułem się jak wędrowiec który znalazł nieznany rodzinny dom.
Jeszcze nie Kowal hamer

Awatar użytkownika
wszebąd
Kontakt:

Post autor: wszebąd » 28 sty 2011, 22:00

ooo Bielsko,..... toć moja jest z Wilkowic....może od Ciebie co nieco o spawaniu się nauczę . Pozdrawiam i Witam

HOWGh

Awatar użytkownika
nibylung
Kontakt:

Post autor: nibylung » 28 sty 2011, 22:49

Witaj w domu wędrowcze siadaj odpocznij i zostań na dłużej

Awatar użytkownika
hamer

Post autor: hamer » 29 sty 2011, 09:51

Dzięki waszmościom za życzliwe powitanie
wszebąd pisze:ooo Bielsko,..... toć moja jest z Wilkowic....może od Ciebie co nieco o spawaniu się nauczę . Pozdrawiam i Witam

HOWGh
co wiem powiem co nie wiem sie dowiem ;)

Awatar użytkownika
nibylung
Kontakt:

Post autor: nibylung » 29 sty 2011, 20:24

masz racje Plopp ale najpierw wędrowiec msi odsapnąć napic sie piwa a potem do roboty

Awatar użytkownika
Tom Oldsmith
Kontakt:

Post autor: Tom Oldsmith » 29 sty 2011, 23:54

Witaj hammer.
Wez pod uwage ze obecny rok to rok zmian, wszak zaczyna sie od dwoch jedynek... bo to 2011.
I wszystko jest mozliwe, jesli caly czas szukasz drogi.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

yyaarroo

Post autor: yyaarroo » 30 sty 2011, 00:11

Witam wszyskich maniaków kowalstwa, bo to piękne i użytkowe rzemiosło.
Mam na imie Jarek jestem z okolic Radomia. Od paru lat prowadze swój mały warsztacik ślusarsk o profilu ogrodzeń , w niektórych pracach udało mi się przemycić jakieś elementy kute własnoręcznie :mrgreen: W tej chwili jestem przed dylematem czy iść bardziej w kierunku kowalstwa czy obróbki skrawaniem. :shock:
pozdrawiam Wszystkich

JacaS

Witam

Post autor: JacaS » 30 sty 2011, 17:09

Witam wszystkich na forum. Kilka słów o sobie: uczyłem się na elektronika ale poszedłem w inną stronę. Pierwsza praca po szkole była w dużej kuźni spędziłem tam 5 lata, nauczyłem się tam dużo rzeczy o obróbce metali. Obecnie próbuję własnych sił. Na początku zacząłem budować maszyny (mam już przecinarkę, palenisko, spreżarkę, skręcarkę z walcami i wiertarkę stołową). I mam nadzieje nie robić tylko płotów i zaglądać tak często jak tylko czas pozwoli.
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 30 sty 2011, 21:44

Wiesz co Plopp, przystopuj trochę.Jesteś tu od niedawna a zachowujesz się jakby to był Twój folwark , znów rozpoczynasz jakieś dziecinne wyliczanki?Ty naprawdę masz coś z nieobecnego tu już Szekspira, i jeszcze ten twój "podpis"...
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”