Jest na tym forum ktoś z okolic lublina tak jak ja stawiający pierwsze kowalskie kroki?
Witam serdecznie! Przemek z Lublina
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam serdecznie! Przemek z Lublina
Witam serdecznie, tak jak napisałem w temacie mam na imię Przemek i jestem z Lublina. Moje zainteresowania związane są ze ślusarstwem i spawalnictwem, a kowalstwem zainteresowałem się niedawno, ale mam zamiar zaprzyjaźnić się z tą sztuką i mam nadzieje, że to forum pomoże mi w tym.
Jest na tym forum ktoś z okolic lublina tak jak ja stawiający pierwsze kowalskie kroki?
Witam, dawno tu nie zaglądałem bo troszkę zapracowany jestem. W planach na ten rok mam jeszcze postawienie garazu, a dopiero później obiecałem sobie, że zbuduje palenisko kowalskie. Dotychczas kułem raz w Wojciechowie.
Który z kolegów ma już jakieś doświadczenie w kowalstwie? Pytam, bo chętnie wziąłbym małą lekcję kucia
Który z kolegów ma już jakieś doświadczenie w kowalstwie? Pytam, bo chętnie wziąłbym małą lekcję kucia
He he, nie byłem na warsztatach. Pojechałem tam w sobotę kiedy był pokaz pracy kowali. Podszedłem do jednego z kowali i zapytałem czy mogę spróbować, a on na to: bierz i kuj. Długo nie czekałem i pobawiłem się trochę kując kawałek płaskownika. Teraz mam parę pomysłów na przedmioty, które chciałbym wykonać, ale bez paleniska i szczypty praktyki to nie poszaleje
a palnikiem acety-tlenowym nie nagrzeje chyba tak dobrze materiału.
- krzysieklup
- Kontakt:
Kajak pisze:He he, nie byłem na warsztatach. Pojechałem tam w sobotę kiedy był pokaz pracy kowali. Podszedłem do jednego z kowali i zapytałem czy mogę spróbować, a on na to: bierz i kuj. Długo nie czekałem i pobawiłem się trochę kując kawałek płaskownika. Teraz mam parę pomysłów na przedmioty, które chciałbym wykonać, ale bez paleniska i szczypty praktyki to nie poszalejea palnikiem acety-tlenowym nie nagrzeje chyba tak dobrze materiału.
Dobre i to