Witam!

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 15 paź 2012, 13:08

Nie to miałem na myśli.Wielu młodym forumowiczom,którzy na początku z pasją hobbystyczną zaczynają bawić się kowalstwem wydaje się ,że to fajna,łatwa i dająca ogromne profity robota.Rozczarowanie przychodzi,gdy zdecydują się z tego żyć. Tematy realizowane najczęściej przekraczają miesięczny okres realizacji,a tymczasem przychodzą terminy płatności i trzeba nie raz odjąć sobie od ust by wszystko na czas popłacić.Nie dlatego sami wymyślamy i konstruujemy maszyny i narzędzia,że są lepsze,ale dlatego,że na fabrykę nas po prostu nie stać,nawet przy tzw.wysoko budżetowych zamówieniach,a i te niestety zdarzają się bardzo rzadko. :(
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 17 paź 2012, 08:48

Po zalogowaniu na tym forum pierwszym postem, który przeczytałem był właśnie ten o haczykach. Nie mogłem uwierzyć w fakt perfidnego podcinania skrzydeł przez bardziej doświadczonych kolegów. Haczyki są piękne, proste i stylowe, surowa kowalska robota. Ciekawe są przetłoczenia w miejscach mocowania, a i listek ma swoją anatomiczną formę. Jak pisałem wcześniej, krytyka owszem, ale w sposób przyjazny dla osoby, do której została skierowana. Zniechęcać pasjonata i pozbawiać go entuzjazmu na samym początku, kiedy wsparcie jest tak ważne............???

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 17 paź 2012, 13:58

Jacek Sz, Dzięki za słowa uznania. Prawdę powiedziawszy tamtej dyskusji nt. ceny haczyków nie odebrałem jako krytyki. Ogólnie temat cen i wartościowania pracy ludzkich rąk jest bardzo ciekawy. Zauważyłem, że został przeniesiony do http://krol-artur.nazwa.pl/forumkowalsk ... c&start=90. Zapraszam do dalszych rozmów.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”