Witam!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Nie to miałem na myśli.Wielu młodym forumowiczom,którzy na początku z pasją hobbystyczną zaczynają bawić się kowalstwem wydaje się ,że to fajna,łatwa i dająca ogromne profity robota.Rozczarowanie przychodzi,gdy zdecydują się z tego żyć. Tematy realizowane najczęściej przekraczają miesięczny okres realizacji,a tymczasem przychodzą terminy płatności i trzeba nie raz odjąć sobie od ust by wszystko na czas popłacić.Nie dlatego sami wymyślamy i konstruujemy maszyny i narzędzia,że są lepsze,ale dlatego,że na fabrykę nas po prostu nie stać,nawet przy tzw.wysoko budżetowych zamówieniach,a i te niestety zdarzają się bardzo rzadko. 
Kontakt 517355290
Po zalogowaniu na tym forum pierwszym postem, który przeczytałem był właśnie ten o haczykach. Nie mogłem uwierzyć w fakt perfidnego podcinania skrzydeł przez bardziej doświadczonych kolegów. Haczyki są piękne, proste i stylowe, surowa kowalska robota. Ciekawe są przetłoczenia w miejscach mocowania, a i listek ma swoją anatomiczną formę. Jak pisałem wcześniej, krytyka owszem, ale w sposób przyjazny dla osoby, do której została skierowana. Zniechęcać pasjonata i pozbawiać go entuzjazmu na samym początku, kiedy wsparcie jest tak ważne............???
Jacek Sz, Dzięki za słowa uznania. Prawdę powiedziawszy tamtej dyskusji nt. ceny haczyków nie odebrałem jako krytyki. Ogólnie temat cen i wartościowania pracy ludzkich rąk jest bardzo ciekawy. Zauważyłem, że został przeniesiony do http://krol-artur.nazwa.pl/forumkowalsk ... c&start=90. Zapraszam do dalszych rozmów.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali