FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Mówisz o takich:
http://allegro.pl/wciagarka-wyciagarka- ... 06943.html
Robiłem u gościa ,fajna rzecz,tylko nie wiem czy on miał pecha czy co ale taka wciągarka starczała mu na rok.Wiem bo robiłem u niego 2 lata i zużył dwie.Gwarancja się skończyła i wciągarka wykończyła.Też facet robił ogrodzenia.
Zastanawiam się czy ryzykować.
http://allegro.pl/wciagarka-wyciagarka- ... 06943.html
Robiłem u gościa ,fajna rzecz,tylko nie wiem czy on miał pecha czy co ale taka wciągarka starczała mu na rok.Wiem bo robiłem u niego 2 lata i zużył dwie.Gwarancja się skończyła i wciągarka wykończyła.Też facet robił ogrodzenia.
Zastanawiam się czy ryzykować.
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Ja taką używam już 7-8 lat i działa . Być może dlatego, że nie pracuje całymi dniami. Jedyne co nawaliło to kaseta sterownicza (styki przycisków) ale potem kupiłem profesjonalną i od tego czasu jest spokój. Na marginesie łańcuchowy blok też mam bo jest precyzyjniejszy , mocniejszy i niekiedy niezastąpiony ;-)
- Borsuk Mat
Jakie macie patenty na szlifowanie spawów łączących odlewany grot z drutem? Pomijam szlifierkę ręczną, zastanawiałem się nad gumówka ale chyba trochę niebezpieczne. Mam kilka sztuk do wyszlifowania i nie sądzę żebym dał radę szlifierką ręczną w miarę szybko to zrobić. Po cięciu prostowaniu i spawaniu już nie mogę na to patrzeć a jeszcze szlifowanie
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz
- Jacenty
- weteran forum
- Kontakt:
Osobiście nie używam gotowców, ale skoro pytasz i nie chcesz korzystać z ręcznej szlifierki to pewnie masz tego całe sterty. Pewnie pozostaje ci szlifowanie na dużej szlifierce, choć ja wolę szlifierkę kontową. Pewnie to przyzwyczajenie, ale jak człowiek dojdzie do wprawy to idzie dość szybko i precyzyjnie. Później leci frezik, a następnie druciana szczotka na szlifierkę kontową. Efekt jest taki, że nawet najbardziej wymagający klient, nie dopatrzy się miejsca łączenia. Również szlifowanie uważam za zło konieczne.......W Niemczech używaliśmy szlifierki taśmowej i tą metodę polecę w ciemno ponieważ żaden kamień nie bierze spawów tak jak świeża taśma ścierna.