Mam na imię Krzysiek, mam 26 lat i jestem dziewicą...
To znaczy, w zakresie kowalstwa...
Od dość długiego czasu interesuję się kowalstwem, ale nie miałem odwagi spróbować realizacji tego zainteresowania. Czytałem o nim, oglądałem kowali w akcji na różnego rodzaju filmikach, ale na tym koniec. Ostatnio jednak zacząłem odnajdywać w sobie motywację, żeby samemu zacząć działać. Chciałbym znaleźć osobę, z którą mógłbym się spotkać i podpatrzeć ją w pracy na żywo. Chętnie przyjąłbym wszelkie porady i sugestie. Dodam, że mieszkam w Łodzi, może jest na forum ktoś z okolic (na mapie forum znalazłem jeden wpis).
Napomknę, że najbardziej pasjonuje mnie kowalstwo, powiedzmy, "artystyczno-użytkowe". Moim marzeniem jest tworzenie rzeczy o praktyczym zastosowaniu, ale z pewnym naciskiem na walory estetyczne; ale interesują mnie też przedmioty o czysto ozdobnym charakterze, w tym biżuteria
- Przykłady inspirujących jak dla mnie projektów pierścieni:
a także
To zupełnie inna bajka, niż dziedziny, które najczęściej się na tym forum podnosi, ale być może jest tu ktoś kto się czymś takim zajmuje lub wie na ten temat więcej ode mnie.
Ostatnia rzecz, jak oceniacie sens dla 26 letniego laika wiązania większych nadziei z kowalstwem? Czy mogę w przyszłości mieć szansę zajmować się nim w sposób bardziej profesjonalny, zawodowy?
Pozdrawiam,
Krzysiek